Αλληλεγγύη ΠΣΟ και ΠΕΟ στους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

563

Το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό  Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας εκφράζει την ταξική του αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους στην εταιρεία Πετρέλαια Καβάλας.

Με το πρόσχημα της πανδημίας οι κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο επιβάλλουν μέτρα που περιορίζουν και ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση και επιτίθενται στα δικαιώματα των εργαζομένων που αποκτήθηκαν μέσα από  σκληρούς αγώνες, τονίζει η ΠΣΟ στο μήνυμα αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους προσθέτοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο η προκλητική απόφαση της εταιρείας Πετρέλαια Καβάλας να απολύσει 24 εργαζόμενους μεταξύ των οποίων και μελών του Διοικητικού οργάνου του συνδικάτου αποτελεί απευθείας επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα και τα εργατικά δικαιώματα.

«Αυτές οι συνθήκες δημιουργούν την ανάγκη την ανάγκη για ενδυνάμωση της αλληλεγγύης και της εντατικοποίησης των ταξικών μας αγώνων ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές και τις επιθέσεις σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό και τις απειλές της εταιρείας και ζητούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων.»

Μήνυμα αλληλεγγύης και από την ΠΕΟ

Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης απέστειλε προς το Σωματείο Εργαζομένων της ΚΑΒΑΛΑ OIL A.E. «ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ»   και η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ:

«Λευκωσία, 14 Ιανουαρίου 2022

Συνάδελφο

Μανώλη Κελαηδάκη

Πρόεδρο ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΒΑΛΑ OIL A.E. «ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ»

Αγαπητέ Μανώλη,

Θέμα: Στήριξη και αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους της εταιρείας

ENERGEAN στην Καβάλα

Οι πρόσφατες αποφάσεις της εταιρείας ENERGEAN, με τις οποίες απέλυσε 24 εργαζόμενους της αδικαιολόγητα και εκδικητικά, είναι απαράδεκτες και απαιτούμε και εμείς μαζί σας να αποσυρθούν άμεσα. Αυτό που επιβάλλεται τώρα είναι η επιστροφή στην ομαλότητα με την επαναπρόσληψη των απολυθέντων και την έναρξη διαλόγου για την επίλυση όλων των διαφορών που υπάρχουν.   Η Διοίκηση της εταιρείας πρέπει να τερματίσει  την αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους της.

Η χρησιμοποίηση απαράδεκτων πρακτικών με τη στήριξη των αρμοδίων υπουργείων πρέπει να τερματιστεί.  Οι ψευδείς ισχυρισμοί και οι εκφοβιστικές  ενέργειες στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τις παράνομες και άδικες απολύσεις είναι καταδικαστέα.

Η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ καταδικάζει αυτές τις μεθόδους και πρακτικές της Διοίκησης της Εταιρείας ENERGEAN.  Εκφράζει ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη της με τους εργαζόμενους στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα τους.  Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν στις εργασίες τους και κανένας δεν πρέπει να απολυθεί.  Οι αντεργατικές μεθοδεύσεις της Εταιρείας Energean, που αντίκεινται σε κάθε λογική πρέπει να τερματιστούν.

Η ασφάλεια των εργαζομένων, της τοπικής κοινωνίας της Καβάλας ευρύτερα και του περιβάλλοντος, δεν αντέχουν άλλες εκπτώσεις!  Οι θέσεις εργασίας πρέπει να προστατευτούν! Με την ενότητα και αποφασιστικότητα που σας διακρίνει και με τη τεράστια συμπαράσταση εντός και εκτός Ελλάδας, είμαστε σίγουροι πως θα κερδίσετε αυτήν τη μάχη.

Με αλληλεγγύη

Άθως Ελευθερίου

Γενικός Γραμματέας»