Δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση ο 13ος μισθός

336

Δεν μπορεί να αφεθεί και αυτή η κρίση -της πανδημίας του κορωνοϊού- να φορτωθεί στους ώμους των εργαζομένων τόνισε η αναπληρώτρια ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους διαμηνύοντας παράλληλα ότι ο 13ος μισθός δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Μιλώντας σήμερα στον ΑΣΤΡΑ επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχουν σχέδια που να στηρίζουν την απασχόληση και να επιδοτείται το μισθολογικό κόστος, αλλά την ίδια ώρα πρόσθεσε ότι πρέπει να εφαρμόζονται και να υλοποιούνται όλα όσα έχουν συμφωνηθεί.

Όπως είπε, πρέπει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Εργασίας να αναλάβουν δράση ούτως ώστε να μην χρησιμοποιηθεί και αυτή η κρίση για περαιτέρω απορρύθμιση της κατάστασης. Η Σ. Χαραλάμπους υπέδειξε ότι χρειάζεται η παρέμβαση της πολιτείας τόσο από την εκτελεστική όσο και τη νομοθετική εξουσία. Επίσης, ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο μίνιμουμ δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους που δεν καλύπτονται συνδικαλιστικά.

Τόνισε δε ότι δεν βλέπουν κινήσεις από τους αρμόδιους για τη διοχέτευση πόρων για στήριξη του κοινωνικού κράτους.

Παράλληλα, η Σ. Χαραλάμπους είπε ότι τα σχέδια ανάκαμψης πρέπει να προσαρμόζονται με τρόπο που να στηρίζονται οι εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς που επηρεάζονται άμεσα.

Για το 13ο μισθό, ξεκαθάρισε ότι είναι μέρος του μισθού και πρέπει να καταβληθεί στους εργαζόμενους, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να τίθεται υπό αμφισβήτηση. Επίσης τόνισε ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές μονομερείς ενέργειες.

ΑΠΟ: dialogos.com.cy