Διαδικτυακή συνάντηση συνδικαλιστικών οργανώσεων από την περιοχή των Βαλκανίων

251

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 25 Ιουνίου  με πρωτοβουλία της  Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων  Ποτών και της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας  διαδικτυακή συνάντηση συνδικαλιστικών οργανώσεων από την περιοχή των Βαλκανίων. Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν οργανώσεις από την Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Σερβία, Ρουμανία και Αλβανία. Από την Κύπρο συμμετείχαν οι Χ. Πρατσής ΓΓ της ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ και ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της ΠΕΟ Π. Πιερή.

Ο Χ. Πρατσής στην παρέμβαση του μετέφερε την αλληλεγγύη των Κυπρίων εργαζομένων, αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Κύπρο και τις προτεραιότητες που θέτει το κίνημα της ΠΕΟ,  και υπογράμμισε την σημασία της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων  αναφέρθηκαν στην κατάσταση των εργαζομένων στις χώρες τους καθώς και τις συνέπειες και την επιδείνωση των προβλημάτων  από την πανδημία.

Τόνισαν επίσης την ανάγκη ενίσχυσης του συντονισμού μεταξύ των εργαζομένων στην περιοχή των Βαλκανίων για την προώθηση  αιτημάτων όπως είναι η  βελτίωση του δημόσιων  συστημάτων υγείας, η  προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων εντός  των χώρων εργασίας, καθώς και το δικαίωμα σε ασφαλή και δωρεάν εμβόλια για όλους.