Διεθνές Διαδικτυακό Συμπόσιο Αλληλεγγύης ΠΣΟ με το λαό της Παλαιστίνης

360

Με την ευκαιρία της 29ης Νοεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία ΠΣΟ  διοργάνωσε  Διεθνές Διαδικτυακό Συμπόσιο Αλληλεγγύης με τη συμμετοχή Παλαιστινίων συνδικαλιστών  και  αντιπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων από  τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Στο Συμπόσιο συμμετείχαν επίσης ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αθήνα, κ. Marwan Toubassi, η Πρέσβης της Κούβας στην Αθήνα, κα Zelmys María Domínguez Cortina, ο Γενικός  Γραμματέας της ICATU Ghassan Ghosn και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας OATUU  Valentine Udeh.

Εκ μέρους της ΠΕΟ συμμετείχε ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της ΠΕΟ Πιερής Πιερή.

Το Συμπόσιο άνοιξε με χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα της ΠΣΟ  Γιώργου Μαυρίκου και στη συνέχεια ακολούθησαν παρεμβάσεις από όλους τους συμμετέχοντες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΟ, στην παρέμβαση του ο Πιερής Πιερή  επαναβεβαίωσε την αλληλεγγύη   της ΠΕΟ στον ηρωικό του αγώνα και στα δίκαια αιτήματά του  για μια ελεύθερη και  ανεξάρτητη Παλαιστίνη και σημείωσε ότι  στις συνθήκες που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης με την εξάπλωση της πανδημίας, η αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους λαούς αποκτά ακόμα περισσότερη σημασία.

Όλες οι παρεμβάσεις τόνισαν τη σημασία της ενίσχυσης της αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ και την εκπλήρωση των αιτημάτων τους, για το τέλος των ισραηλινών εποικισμών, την απελευθέρωση όλων των παλαιστινιακών πολιτικών κρατουμένων, την επιστροφή των προσφύγων, την αναγνώριση του Ανεξάρτητου Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Στο Συμπόσιο ελήφθησαν  αποφάσεις για την ενίσχυση του αγώνα για την απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων και ιδίως παιδιών από τις φυλακές του Ισραήλ, καθώς και για την ενίσχυση της πίεσης για την εφαρμογή αποφάσεων σχετικά με τα δικαιώματα  των Παλαιστινίων εργαζομένων.