Η ΠΕΟ καταδικάζει την επίθεση στο ΔΙΑ και εκφράζει αλληλεγγύη στους εργαζόμενους

320

Η ΠΕΟ καταδικάζει με ανακοίνωση της τα χθεσινοβραδινά επεισόδια κατά του συγκροτήματος ΔΙΑΣ και εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους που έπεσαν θύματα της βίαιης επίθεσης.

Είναι δικαίωμα του καθενός να διαμαρτυρηθεί και να εκφράζει ελεύθερα τη διαμαρτυρία του και για αυτό το δικαίωμα η ΠΕΟ έδωσε σκληρούς αγώνες, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί και δεν νομιμοποιεί την άσκηση τυφλής βίας ενάντια σε άλλους, τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι η επίθεση σε ένα ΜΜΕ αποτελεί παράλληλα επίθεση στην ελευθερία του λόγου και προσπάθεια βίαιης φίμωσης της αντίθετης άποψης.

Η ΠΕΟ εκφράζει επίσης την ανησυχία της γιατί τα συγκεκριμένα επεισόδια δίνουν πρόσχημα για ενίσχυση του αυταρχισμού που διακρίνει την κυβερνητική συμπεριφορά αλλά και αύξηση της βίαιης κρατικής καταστολής.

“Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει και για τις ευθύνες του κράτους για τα χθεσινά επεισόδια και ποια προληπτικά μέτρα είχαν παρθεί ώστε να μην εξελιχτούν με τον τρόπο που εξελίχτηκαν”, καταλήγει η ΠΕΟ.