Κραυγή απόγνωσης από τους συνταξιούχους στη Δερύνεια

508

Συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι της ΕΚΥΣΥ Δερύνειας στις 16 Μαΐου ενάντια στην ακρίβεια που τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Οι συνταξιούχοι που προηγουμένως είχαν πραγματοποιήσει την ετήσια Συνέλευσή τους στο Οίκημα της Αναγέννησης Δερύνειας, είχαν ενημερωθεί από τον Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστα Σκαρπάρη για τις διεκδικήσεις της Οργάνωσής τους και τα διαβήματα που κάνει καθημερινά για την βελτίωση των συνθηκών ζωής τους.

Στη διάρκεια της Συνέλευσης ακούστηκαν οι κραυγές απόγνωσης των ανθρώπων που για μια ζωή μόχθησαν και εργάστηκαν για ένα καλύτερο μέλλον για να φτάσουν σήμερα να ταλαιπωρούνται και να μετρούν κυριολεκτικά τα πενιχρά τους εισοδήματα για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Οι συνταξιούχοι κάλεσαν την κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ να λάβει σοβαρά υπόψη τα υπομνήματα που έστειλε η ΕΚΥΣΥ σε τέσσερις Υπουργούς (Εργασίας, Υγείας, Ενέργειας και Υφυπουργό Πρόνοιας), με τα οποία ζητά την παραχώρηση αντισταθμιστικών παροχών και άμεση λήψη μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας.