Νέα εργατική αναταραχή προμηνύεται στο λιμάνι Λεμεσού

369

Η DP World Limassol με επιστολή της ενημέρωσε τις Συντεχνίες εργαζομένων της για τις απαιτήσεις της ενόψει της ανανέωσης της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που λήγει στις 31/12/2021. Η εταιρεία ζητά με αντιαιτήματα της την κατάργηση του Ταμείου Προνοίας που σήμερα είναι 6%. Επίσης, ζητά το ωράριο εργασίας να γίνει 48 ώρες, από Δευτέρα μέχρι Κυριακή με 12ωρη εργασία από η ώρα 7πμ μέχρι τις 7μμ και η υπερωρία να πληρώνεται μετά τις 48 ώρες. Σήμερα το ωράριο είναι 40 ώρες από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από η ώρα 7πμ μέχρι 3:30μμ.

Επιπρόσθετες διαφοροποιήσεις ζητούνται για τους χειριστές μηχανημάτων.

Σημειώνεται πως η εταιρεία δεν απάντησε ακόμα στη μεσολαβητική πρόταση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας που έγινε στις 06/09/2021 και την οποία οι Συντεχνίες αποδέχτηκαν. Αφορούσε επίλυση εργατικής διαφοράς που προέκυψε τον περασμένο Αύγουστο και προκάλεσε απεργία στο τερματικό της DP World στις 11-13/08.

Σε δηλώσεις του ο Άθως Ελευθερίου Γενικός Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ, ανέφερε πως τα αντιαιτήματα της εταιρείας σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια αναμένουν βελτιώσεις και όχι μειώσεις, τόνισε.

“Οι ιδιωτικοποιήσεις στα λιμάνια έχουν πετύχει δηλώνουν οι αρμόδιοι των υπουργείων τόσο δημόσια, όσο και στη Βουλή. Να εξηγήσουν τι εννοούν. Μόνο τις αυξήσεις των ταριφών που τελικά τις πληρώνουν οι καταναλωτές και τώρα και μειώσεις στα εργατικά κόστη; Αυτό θα είναι το όφελος των ιδιωτικοποιήσεων; Επιστροφή των εργαζομένων στη δεκαετία του 1940-1950; Εάν η εταιρεία δεν αποσύρει τα παράλογα αντιαιτήματα της και δεν συμφωνήσει σε βελτιώσεις που δικαιούνται οι εργαζόμενοι της, τότε με μαθηματική ακρίβεια σπρώχνει τους εργαζόμενους σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Η ευθύνη μιας νέας εργατικής αναταραχής θα βαραίνει τόσο την εταιρεία, όσο και αυτούς που οφείλουν να τις υποδείξουν πως αυτά που απαιτεί δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην Κύπρο”, είπε ο Αθ. Ελευθερίου.