Σε αναμονή πολλοί δικαιούχοι επιδομάτων

402

Όσοι δικαιούχοι επιδομάτων λόγω των περιοριστικών διαταγμάτων για περιορισμό της πανδημίας δεν έχουν πληρωθεί από το Υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να αναμένουν να επικοινωνήσει μαζί τους η αρμόδια υπηρεσία, δήλωσε στον Άστρα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας Άντης Αποστόλου.

Είπε ότι όπως και σε προηγούμενες φάσεις έτσι και στην παρούσα υπάρχουν αιτήσεις που δεν πληρούν τα κριτήρια και παραμένουν σε εκκρεμότητα για περαιτέρω διερεύνηση και διόρθωση εκεί που μπορεί να γίνει, ώστε οι εταιρίες που είναι δικαιούχες να πάρουν τα χρήματα και να πληρώσουν τους εργαζόμενους.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν επίσης εκατοντάδες περιπτώσεις εργαζομένων αλλά και επιχειρήσεων που αποφεύγουν τη δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού για να γίνουν οι πληρωμές και γίνεται συνεχής προσπάθεια για να βρεθούν τρόποι να γίνουν οι πληρωμές σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς. Επίσης, είπε ο κ. Αποστόλου, αρκετοί εργοδότες που δεν καλύπτονταν από τα σχέδια προχώρησαν σε αιτήσεις που σχετίζονται με τον τουριστικό τομέα και γι’ αυτό θα πρέπει να γίνει διερεύνηση αν τα όσα δηλώνουν ευσταθούν.

Επίσης υπάρχουν αυτοτελείς εργαζόμενοι που έκαναν αιτήσεις σε άλλες κατηγορίες και ότι κι αυτές χρειάζονται κάποια συμπληρωματικά στοιχεία για πιστοποίηση.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν περιπτώσεις επιχειρήσεων που πήραν τα χρήματα αλλά δεν τα κατέβαλαν στους εργοδοτούμενους τους, ο κ. Αποστόλου είπε ότι υπάρχουν λιγότερες από 10 καταγγελίες οι οποίες διερευνούνται. Σημείωσε ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής του μισθού τους να απευθυνθούν στο υπουργείο για να διαπιστωθεί αν καταβλήθηκαν τα ποσά στον εργοδότη.

Απο dialogos.com.cy