Σε απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι της LGS στα αεροδρόμια

378

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι συντεχνίες που εκπροσωπούν το πρώην ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό που εργοδοτείται από την εταιρεία LGS στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν την Τρίτη οι ΠΑΣΕΥ – ΠΕΟ και ΣΕΚ, η οποία κοινοποιήθηκε στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών και τους Διευθυντές της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας και της Hermes Airports, οι συντεχνίες προχωρούν στη λήψη απεργιακών μέτρων στις 15 Δεκεμβρίου εξαιτίας της αδυναμίας εξεύρεσης λύσης ως προς τα αιτήματά τους, τα οποία είχαν θέσει υπόψη της εταιρείας με επιστολές τους στις 7 Οκτωβρίου.

Συμπληρώνουν πως παρά τη συζήτηση του όλου θέματος με την LGS τόσο κατ’ ιδίαν, όσο και στην παρουσία των αρμόδιων Υπουργείων Εργασίας και Μεταφορών, αλλά και της διαχειρίστριας εταιρείας Hermes Airports Ltd., δεν έχουν λάβει καμία απάντηση προς επίλυση του όλου θέματος.

Επισημαίνουν πως για την προστασία των εργαζομένων ο μόνος τρόπος πλέον είναι η δυναμική τους αντίδραση, προσθέτοντας πως αναμένουν γραπτώς την επίλυση του όλου θέματος πριν τις 15 Δεκεμβρίου.