Στάση εργασίας σε ξενοδοχείο της Πάφου για μη καταβολή της ΑΤΑ

299

Σε αυθόρμητη στάση εργασίας κατήλθαν σήμερα Δευτέρα οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχειακή μονάδα της Πάφου, ζητώντας την καταβολή της ΑΤΑ και εφαρμογή της υπογεγραμμένης συλλογικής σύμβασης.

Οι εργαζόμενοι της ξενοδοχειακής μονάδας ζητούν σεβασμό στα συμφωνηθέντα και όπως καταβληθεί η ΑΤΑ για όλους.

Με πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από την ΑΤΑ», «ΑΤΑ- σεβασμό στα συμφωνηθέντα», «ΑΤΑ για όλους» οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου συγκεντρώθηκαν έξω από τον χώρο εργασίας τους στην Πάφο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Επαρχιακός Γραμματέας του Κλάδου Ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΠΕΟ Νίκος Σαββίδης, ανέφερε πως «οι μισοί ξενοδόχοι της Πάφου δεν εφαρμόζουν την συμφωνία που επετεύχθη τον περασμένο Οκτώβριο για την παραχώρηση αυξήσεων στους εργαζόμενους στην βιομηχανία και ανέφερε πως οι συντεχνίες στηρίζουν την κινητοποίηση των εργαζομένων». Δυστυχώς, παρατήρησε, «κάποιοι τρώνε το ψωμί του εργαζόμενου».

Υπενθύμισε ότι από την 1η Ιανουαρίου θα έπρεπε να καταβάλουν το ένα δεύτερο της ΑΤΑ στους εργαζομένους, «κάτι που αρνούνται να πράξουν ορισμένες μονάδες». Όπως είπε, αθέτησαν επίσης τη συμφωνία για καταβολή αυξήσεων στους εργαζομένους. Κάποιοι ξενοδόχοι, συνέχισε, «παραβιάζουν την συλλογική σύμβαση χωρίς να δώσουν 13ο και κάποιοι αμείβονται 900 ευρώ το μήνα με δέκα χρόνια υπηρεσίας.

Κάλεσε το αρμόδιο Υπουργείο να διασφαλίσει ότι η εργοδοτική πλευρά θα τηρήσει τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί και υπενθύμισε τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας. Έχουν ήδη, είπε ο Ν. Σαββίδης, καλέσει το αρμόδιο Υπουργείο, στάλθηκαν επιστολές και έγιναν συναντήσεις χωρίς όμως αποτέλεσμα.