Συνάντηση της Διεθνούς Οργάνωσης Συνταξιούχων της ΠΣΟ

463

Με τα προβλήματα των συνταξιούχων διεθνώς και με την δράση της,   ασχολήθηκε η διαδικτυακή συνάντηση εκπροσώπων μελών της Διεθνούς Οργάνωσης Συνταξιούχων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) στις 26 Ιανουαρίου.

Στην συνάντηση μέσα από τις παρεμβάσεις τονίστηκε η ανάγκη ενδυνάμωσης του αγώνα των συνταξιούχων για την αντιμετώπιση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας που πλήττουν ιδιαίτερα το δικαίωμα τους  για αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Της συνάντησης προέδρευσε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Δήμος Κουμπούρης  ο οποίος είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας.  

Από την Κύπρο συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης ο οποίος στην παρέμβαση του ενημέρωσε για τα προβλήματα των συνταξιούχων  και τις ενέργειες της οργάνωσης για την επίλυση τους. Τις εργασίες της συνάντησης παρακολούθησε και ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Γραφείου της ΠΣΟ Πιερής Πιερή.

Ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Quim Boix κατέθεσε εισήγηση   με προτάσεις για δράσεις της οργάνωσης  για το επόμενο διάστημα. Στην εισήγηση   περιλαμβάνονται η διοργάνωση περιφερειακών διασκέψεων  σε όλες τις ηπείρους,  ο γιορτασμός της παγκόσμιας μέρας εργαζόμενης γυναίκας, η προετοιμασία για την συμμετοχή στο 18ο συνέδριο της ΠΣΟ.