Έμπρακτη βοήθεια στην Ιταλία -μόνο- από τους «εχθρούς»

325

Η Κούβα απέστειλε στην Ιταλία ομάδα 52 γιατρών και νοσηλευτών, ορισμένοι από τους οποίους διαθέτουν εμπειρία από την καταπολέμηση της επιδημίας έμπολα στην Αφρική, για να βοηθήσουν την χώρα αυτή που πλήττεται βαρύτατα από την επιδημία Covid-19 στην καταπολέμησή της.

Προορισμός της ομάδας αυτής, η οποία έφτασε το περασμένο Σάββατο στην Ιταλία, είναι η περιοχή της Λομβαρδίας, η οποία είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο από την επιδημία του νέου κορωνοϊού στην ευρωπαϊκή χώρα. Σε έναν μήνα τουλάχιστον 4.825 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό στην Ιταλία.

Η ομάδα που απέστειλε η Κούβα αποτελείται από 36 γιατρούς, 15 νοσηλευτές και έναν υπεύθυνο και “προτίθεται να εργαστεί αδιάκοπα για την θεραπεία και την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της υγείας” στην Ιταλία, δήλωσε ο επικεφαλής της Κάρλος Ρικάρντο Πέρες.

Η Ρωσία στέλνει ιατρική βοήθεια στην Ιταλία



Ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε την Κυριακή να αποστέλλει ιατρική βοήθεια στην Ιταλία προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση της επιδημίας του νέου κορωναϊού στην χώρα έπειτα από εντολή που έλαβε από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Πούτιν είχε το Σάββατο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, κατά την οποία ο Ρώσος ηγέτης προσέφερε υποστήριξη και βοήθεια υπό την μορφή ειδικών οχημάτων απολύμανσης και ειδικών για να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της Covid-19 στις χειρότερα πληγείσες περιοχές της Ιταλίας.

Οι σύμμαχοι γύρισαν την πλάτη και βοηθούν μόνο οι «εχθροί»

Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι η Κούβα, η Ρωσία και η Κίνα είναι οι μόνες χώρες που απέστειλαν έμπρακτη βοήθεια προς την Ιταλία σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση που παρουσιάζεται απρόθυμη ή και ανίκανη να στηρίξει τις χώρες μέλη της σε αυτή την κρίσιμη φάση. Παράλληλα να υπενθυμίσουμε και το άλλο αντιφατικό ότι Κούβα, Ρωσία και Κίνα κατέχουν τις πρώτες θέσεις στη λίστα με τα «εχθρικά» κράτη προς τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και κατ’ επέκταση την ΕΕ.