Αλληλεγγύη με τους απεργούς στα τραίνα της Πορτογαλίας

231

Αντιπροσωπεία της ΠΕΟ με επικεφαλής την ΓΓ Σωτηρούλα Χαραλάμπους επισκέφθηκε στην Πορτογαλία, φιλοξενούμενοι της συνδικαλιστικής οργάνωσης CGTP-IN.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε σήμερα τους απεργούς στον κεντρικό σταθμό τραίνων στην Λισαβόνα οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Η Σ. Χαραλάμπους μετέφερε την αλληλεγγύη της ΠΕΟ στους απεργούς λέγοντας πως για πολλά χρόνια οι εργαζόμενοι της Κύπρου και η ΠΕΟ έχουν την στήριξη των εργαζομένων της Πορτογαλίας. «Μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες της αλληλεγγύης και του διεθνισμού. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα σας. Ο αγώνας και οι διεκδικήσεις σας είναι ζητήματα που αντιμετωπίζουμε και εμείς», τόνισε η ΓΓ της ΠΕΟ.

Υπέδειξε παράλληλα ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και οι άλλες πολιτικές που έχουν στόχο την αύξηση των κερδών είναι γνωστά ζητήματα και στην Κύπρο.

«Έχετε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη μας. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τον αγώνα και την αλληλοστήριξη. Είμαι σίγουρη ότι με την ενότητα και την στήριξη της οργάνωσης σας θα κερδίσετε», κατέληξε.

Οι απεργοί εξέφρασαν με τη σειρά τους τις ευχαριστίες τους προς την αντιπροσωπεία της ΠΕΟ.