Αμφισβητούν και τα αυταπόδεικτα μέσα στο ξενοφοβικό τους παραλήρημα

327

Σοβαρές καταγγελίες έκανε ενώπιον των βουλευτών στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για την κατάσταση που επικρατεί στο –κατ’ όνομα- Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τρείς ανήλικοι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση, τη στιγμή που η Επίτροπος Διοικήσεως σε έκθεση της –η οποία αποτέλεσε ξέπλυμα της ξενοφοβικής πολιτικής της κυβέρνησης- δεν εντόπισε ανήλικους στην Πουρνάρα! Και επειδή ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής είναι και ξενοφοβικός  και ανίκανος να διαχειριστεί ορθά το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, κατέφυγε σε μια πρωτόγνωρη ρητορεία αμφισβητώντας, επικαλούμενος την «Έκθεση» της Επιτρόπου, μέχρι και το γεγονός ότι φιλοξενούνται ανήλικοι στο –κατ’ όνομα- Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας. Αναφέρθηκε επανειλημμένα σε «κατ’ ισχυρισμόν» ασυνόδευτους ανήλικους που φιλοξενούνται εκεί! Πολύ σωστά του απάντησε η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, διευκρινίζοντας στον υπουργό ξενοφοβίας της κυβέρνησης ότι εκεί που υπάρχει αμφιβολία θα πρέπει να ισχύει υπέρ του ανήλικου.

Ακόμα όμως και στην περίπτωση που ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστίας, εμείς και πολλοί άλλοι καρταμοθωρούμε (που λέμε και στο χωριό) και δεν αντιλαμβανόμαστε τη διαφορά 14χρονου με 18χρονο, μιλάμε για καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης. Δεν μπορεί ο Υπουργός να είναι τόσο κυνικός και απαθής και επειδή νιώθει πιεσμένος από την κατάσταση που έχει ξεφύγει εντελώς, να αμφισβητεί τα αυταπόδεικτα και να γελοιοποιείται.

Είναι εγκληματικό κύριε υπουργέ και κύριοι κυβερνώντες να υπάρχει έστω και ένας ασυνόδευτος ανήλικος στην Πουρνάρα. Προστατέψτε τουλάχιστον τα παιδιά. Ντροπή και αναλγησία.

ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ