Αναστολή στάσης εργασίας στον Δήμο Πάφου

243

Αναστάληκε προσωρινά η δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας των εργαζομένων στον Δήμο Πάφου που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα 11 Νοεμβρίου. Ο λόγος της αναστολής της απεργίας ήταν η παρέμβαση του Αν. Διευθυντή του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας καθώς και ο καθορισμός συνάντησης στο Υπουργείο.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Συντεχνίες ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ και οι αντίστοιχες της ΣΕΚ και της ΔΕΟΚ, οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αγανάκτηση τους για την επιστολή του Δημάρχου στις 10 Νοεμβρίου, ο οποίος ακολουθεί την προσφιλή του τακτική να παραπληροφορεί την κοινή γνώμη μετακυλίοντας την ουσία του προβλήματος αλλού, αγνοώντας τις σχετικές αποφάσεις του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας.
Όπως τονίζουν οι Συντεχνίες στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι ζητούν από τον Δήμο:

-Να προχωρήσει άμεσα στη μονιμοποίηση του εργατικού προσωπικού σύμφωνα με την απόφαση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων και σχετικής απόφασης της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου.

-Να εφαρμόσει το συμφωνημένο ωράριο της Τροχονομικής Υπηρεσίας.

-Να πληρωθεί άμεσα το επίδομα άδειας φροντίδας παιδιών.

-Να  καταβληθούν οι υποχρεώσεις που προκύπτουν από την συλλογική σύμβαση για το Ταμείο Ευημερίας.

-Να πληρωθούν άμεσα οι τρεις κενές θέσεις Προαγωγής των Γραμματειακών Λειτουργών.
Παράλληλα αναμένουν τη συνάντηση για συζήτηση και επίλυση των θεμάτων της παράνομης παρακράτησης μέρους των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων αριθμού εργαζομένων και τον διακανονισμό των επιδομάτων ασθενείας από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Σημειώνεται τέλος, ότι είναι υποχρεωμένες να προβούν σε καταγγελία στον Έφορο συνταξιοδοτικών παροχών σχετικά με τις οφειλές του Δήμου στο Ταμείο Συντάξεως και φιλοδωρημάτων καθώς και την επενδυτική πολιτική που καθορίζονται στον σχετικό Νόμο.