Αναστολή της απεργίας στα Ελληνικά Πετρέλαια

399

Οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις υγραερίου της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ, αξιολόγησαν την επιστολή που εστάλη από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας κατόπιν εντολών του Υπουργού Εργασίας Κυριάκου Κούσιου και ανέστειλαν τα απεργιακά μέτρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντεχνίας τους ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην εμφιάλωση και διανομή υγραερίου της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια αποφάσισαν να κατέλθουν σε απεργία από την Παρασκευή 5 Αυγούστου, ως ύστατο μέτρο για να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας τους και τους όρους εργοδότησης που προβλέπει η συλλογική τους σύμβαση.

Η Συνδικαλιστική πλευρά, τονίζεται στην ανακοίνωση, θα αναμένει την εξέλιξη των διαβουλεύσεων  που θα ακολουθήσουν υπό την αιγίδα του Υπουργού Εργασίας ώστε να υπάρξει συμφωνημένη διευθέτηση της μεταφοράς των εργαζομένων στο νέο χώρο λειτουργίας των εγκαταστάσεων αποθήκευσης και εμφιάλωσης υγραερίου σύμφωνα και με τα κριτήρια που περιλαμβάνει η επιστολή της υπηρεσίας Εργασιακών Σχέσεων. Σε διαφορετική περίπτωση και εάν οι εταιρείες συνεχίσουν να μην επιδεικνύουν εποικοδομητικό πνεύμα οι εργαζόμενοι θα επανέλθουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα το πρωί επισκέφθηκε τους απεργούς η ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους και σε δηλώσεις της κάλεσε τον Υπουργό Εργασίας να τοποθετηθεί για το θέμα και να παρέμβει.