Απαίτηση για δημιουργία απαραίτητων υποδομών στη Βιομηχανική ζώνη Μοναγρουλίου

297

Τη διαπίστωση ότι η κατάσταση που επικρατεί στη Βιομηχανική Ζώνη στο Μοναγρούλι είναι απαράδεκτη εξαιτίας της έλλειψης βασικών υποδομών όπως είναι το οδικό δίκτυο, η παροχή ηλεκτρισμού, τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου έκανε αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον Γ.Γ. Άντρο Κυπριανού, συνοδευόμενη από την ΣΕΜΜΗΚ ΠΕΟ.

Συγκεκριμένα, την 1η Ιουλίου, στα πλαίσια των τακτικών επισκέψεων του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ σε διάφορους χώρους εργασίας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην βιομηχανική ζώνη Μοναγρουλίου στη Λεμεσό, στην οποία εργαζόμενοι και βιομήχανοι αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων. Την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ αποτελούσαν επίσης ο Ε.Γ. του ΑΚΕΛ Λεμεσού, βουλευτής Γιώργος Γεωργίου και ο Επαρχιακός Οργανωτικός Γραμματέας Στέφανος Στεφάνου. Εκ μέρους της ΣΕΜΜΗΚ ΠΕΟ ήταν ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της Συντεχνίας Αντρέας Θωμά και η Ταμίας Χαρούλα Σώλου. Στη διάρκεια της επίσκεψης εργαζόμενοι και εργοδότες αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των βασικών ελλείψεων που υπάρχουν σε υποδομές στην περιοχή και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην παρουσία και του κοινοτάρχη Μοναγρουλίου Παρασκευά Ηρακλέους.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ μετά το πέρας των επισκέψεων και επαφών του με τους επηρεαζόμενους, επεσήμανε το γεγονός ότι από τον κύριο δρόμο μέχρι να φτάσει κάποιος στη Βιομηχανική Ζώνη, ο δρόμος είναι χωμάτινος, με αποτέλεσμα να υπάρχει ταλαιπωρία αλλά και να δημιουργούνται τεράστια οικονομικά και άλλα προβλήματα στις βιομηχανίες της περιοχής. «Αν το κράτος θέλει πραγματικά να βοηθήσει τις βιομηχανίες, το πρώτο που θα πρέπει να κάνει είναι να προχωρήσει με την κατασκευή των κατάλληλων υποδομών, που αφορούν τόσο το δρόμο όσο και θέματα ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών», ανέφερε ο Α. Κυπριανού, υποδεικνύοντας ότι είναι αδιανόητο το κράτος να κατασκευάζει βιομηχανικές ζώνες χωρίς προηγουμένως να δημιουργεί τις αναγκαίες υποδομές.

«Δεν μπορείς να ζητάς από ανθρώπους να έρχονται να επενδύουν εκατομμύρια σε μια περιοχή η οποία αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες», τόνισε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, υποδεικνύοντας ότι «αν το κράτος θέλει πραγματικά να δώσει ώθηση στις βιομηχανίες και να τους δώσει τη δυνατότητα να επενδύσουν για να βοηθήσουν και την κυπριακή οικονομία, θα πρέπει να κατασκευάζονται οι κατάλληλες υποδομές από τη στιγμή που αποφασίζεται η δημιουργία μιας βιομηχανικής ζώνης».

Από την πλευρά του ο ΚΟΓ της ΣΕΜΜΗΚ ΠΕΟ Α. Θωμά σε δηλώσεις που έκανε στο «Ε.Β.» κατήγγειλε και αυτός με τη σειρά του ως απαράδεκτο το γεγονός ότι γίνονται βιομηχανικές ζώνες χωρίς να υπάρχουν δρόμοι, ρεύμα, τηλέφωνο κτλ. Στην περιοχή δραστηριοποιούνται 12 μεγάλες βιομηχανίες που απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους, οι οποίοι δεινοπαθούν καθημερινά μέχρι να φτάσουν στη δουλειά τους αφού ο δρόμος είναι γεμάτος λακκούβες ενώ τον χειμώνα γεμίζει λάσπες και καθίσταται απροσπέλαστος αρκετές φορές.

«Είναι γεγονός ότι το ζήτημα αυτό αποθαρρύνει αρκετούς εργαζόμενους στο να επιλέξουν να εργοδοτηθούν σε αυτή την περιοχή», ανέφερε ο Α. Θωμά και κάλεσε το κράτος να βοηθήσει ώστε να συμπληρωθούν οι θέσεις εργασίας δημιουργώντας υποδομές που θα διευκολύνουν την πρόσβαση στις βιομηχανίες.

Τέλος, σε επικοινωνία που είχαμε με τον κοινοτάρχη Μοναγρουλίου Παρασκευά Ηρακλέους μας είπε πως η εν λόγω βιομηχανική ζώνη καθορίστηκε από το 1993 ενώ το 2007 ξεκίνησαν οι διαδικασίες για δημιουργία οδικού δικτύου, οι οποίες προχωρούσαν κανονικά μέχρι το 2012. Με την οικονομική κρίση όμως του 2013 οι διαδικασίες παγοποιήθηκαν και ξαναξεκίνησαν από την αρχή το 2018. Το κράτος και τα αρμόδια Υπουργεία θα πρέπει να προωθήσουν τα αναγκαία έργα στη βιομηχανική περιοχή», τόνισε και εξέφρασε την ελπίδα πως, όταν έρθει η ώρα, τα κόμματα θα στηρίξουν με τη ψήφο τους την έγκριση του απαραίτητου κονδυλίου ώστε να προχωρήσει το ζήτημα για την μελέτη κατασκευής μέρους του οδικού δικτύου και στη συνέχεια και των 4 χιλιομέτρων περίπου που αποτελεί το κεντρικό οδικό δίκτυο.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά την παρέμβαση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ έχει προχωρήσει το ζήτημα που εκκρεμούσε στο Υπουργείο Οικονομικών, γεγονός που ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τους ενδιαφερόμενους, εργαζόμενους και εργοδότες στην περιοχή.