Απαράδεκτη η καθυστέρηση των ξενοδόχων

257

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ που συνήλθε χθες 11 Οκτωβρίου, εξέτασε μεταξύ άλλων και το θέμα της καθυστέρησης των ξενοδόχων να τοποθετηθούν επί της πρότασης της Υπουργού Εργασίας για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία.
Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ, η πρόταση δόθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου και οι εργαζόμενοι παρά τις έντονες διαφωνίες τους για κάποιες από τις πρόνοιες της πρότασης και παρά τα εξαιρετικά αποτελέσματα του τουρισμού μας τα τελευταία χρόνια, συμπεριφερόμενοι με υπευθυνότητα έναντι της οικονομίας του τόπου μας και του τουρισμού μας, αποδέχτηκαν την υποβληθείσα πρόταση.

Η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη και σκόπιμη την καθυστέρηση απάντησης από πλευράς των ξενοδόχων και προκλητική την διασύνδεση της ανανέωσης της Σύμβασης με το θέμα της πτώχευσης της Thomas Cook.
“Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχτούμε άλλο την προκλητική συμπεριφορά των ξενοδόχων, ούτε υπάρχει πρόθεση να αποδεχτούμε οποιαδήποτε αλλαγή στην πρόταση, όπως πιέζουν οι ξενοδόχοι, για να γίνει αποδεκτή από μέρους τους”.

Η Συντεχνία αναμένει ότι το Υπουργείο Εργασίας, όσο και από την ίδια την Υπουργό ότι θα ασκήσουν την απαραίτητη πίεση κι επιρροή τους για να δοθεί άμεσα η τελική απάντηση των ξενοδόχων στην πρόταση που υπεβλήθη, διαφορετικά οφείλουν να προχωρήσουν επίσημα σε κήρυξη αδιεξόδου κι ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.
“Εάν αυτό δεν γίνει εντός των επόμενων ημερών θα προχωρήσουμε σε νέες αποφάσεις για υποστήριξη των εργαζομένων και εφαρμογή των δικαιωμάτων τους”.