Απεργία από αύριο στην εταιρεία λεωφορείων “Ζήνωνας”

383

Με απεργιακά μέτρα για διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους απαντούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Λεωφορείων Λάρνακας ΖΗΝΩΝΑΣ. Οι εργαζόμενοι κατέρχονται από αύριο σε απεργιακά μέτρα ζητώντας να καταβληθούν από την εταιρία οι οφειλόμενες εισφορές στα διάφορα ταμεία.

Οι Συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ, ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, ΔΕΕ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΟΚ, με ανακοίνωση τους, ενημερώνουν ότι η εταιρεία Λεωφορεία Λάρνακας ΖΗΝΩΝΑΣ δεν κατέβαλε μέχρι στιγμής τις εισφορές στα διάφορα Ταμεία των εργαζομένων (Ταμεία Προνοίας, δάνεια Ταμείων Προνοίας, Ταμείο Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, Ταμείο Ευημερίας, Ταμείο Αδειών, Συνδρομές) από τον Φεβρουάριο του 2020 και μέχρι σήμερα. Οι αποκοπές αυτές γίνονται από το μισθό των εργαζομένων και θα έπρεπε να καταβάλλονται άμεσα στα Ταμεία τους.

Παρόλα τα διαβήματα, τόσο προς την εταιρεία Λεωφορεία Λάρνακας Ζήνωνας, όσο και προς τους Υπουργούς Μεταφορών και Εργασίας, δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση για το ζήτημα αυτό, καταγγέλλουν οι Συντεχνίες.

«Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν ως προς την αλλαγή εργοδότη στις 5 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι μη έχοντας άλλη λύση, θα διεκδικήσουν δυναμικά τα δικαιώματα τους με απεργιακά μέτρα από την Πέμπτη 25 Ιουνίου και μέχρι καταβολής τους», τονίζεται στην ανακοίνωση προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι και οι Συντεχνίες τους απολογούνται στο επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που θα υποστούν και ζητούν την κατανόηση και την συμπαράστασή του.