Απεργία διαρκείας στη Μεταλλουργική και Ηλεκτρολογική Βιομηχανία

372

Μη έχοντας άλλη επιλογή οι εργαζόμενοι στην Μεταλλουργική και Ηλεκτρολογική Βιομηχανία μέλη της Σ.Ε.Μ.Μ.Η.Κ. – ΠΕΟ και Ο.ΒΙ.Ε.Κ. – ΣΕΚ, εξουσιοδότησαν τα Συμβούλια των Συντεχνιών να λάβουν αποφάσεις για κλιμάκωση των μέτρων εξαιτίας της αντεργατικής στάσης των συνδέσμων ΣΕΜΗΕΚ και ΣΥΜΕΒΙΚ, που είναι μέλη της ΟΕΒ.

Όπως αποφάσισαν τα Συμβούλια σε σημερινή κοινή τους συνεδρία, οι εργαζόμενοι θα κατέλθουν σε απεργία διαρκείας από την Πέμπτη, 27 του μήνα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι κατήλθαν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 19 Φεβρουαρίου δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους για συνέχιση του αγώνα μέχρι τη δικαίωση. Η απεργία πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία και μαζική συμμετοχή. Οι απεργοί σε όλες τις πόλεις πραγματοποίησαν Συνελεύσεις και διατράνωσαν ομόφωνα την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων και των δίκαιων αιτημάτων τους, τα οποία προνοούν αυξήσεις μισθών και ωφελημάτων τα οποία είναι παγοποιημένα από το 2012.

Οι απεργοί εξέφρασαν ταυτόχρονα την πικρία και την αγανάκτησή τους για την αντεργατική στάση και απαράδεκτη συμπεριφορά των εργοδοτικών συνδέσμων οι οποίοι αρνήθηκαν να αποδεχτούν πρόταση της μεσολαβητικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας, Προνοίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και δεν παρευρέθηκαν στη μεσολαβητική συνάντηση που κάλεσε το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας τον περασμένο Ιανουάριο με αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις να κηρυχθούν επίσημα σε αδιέξοδο.