Απεργία στο Felixstowe, το μεγαλύτερο βρετανικό εμπορικό λιμάνι

432

Οι εργαζόμενοι στο Felixstowe, το μεγαλύτερο βρετανικό εμπορικό λιμάνι, ξεκίνησαν 8ήμερη απεργία απαιτώντας αύξηση των μισθών  καθώς το κόστος ζωής στη Βρετανία έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των   1.900 εργαζομένων  στους οποίους περιλαμβάνονται χειριστές γερανομηχανημάτων, μηχανημάτων και λιμενεργάτες θα διαρκέσουν οκτώ μέρες, από την Κυριακή 21 Αυγούστου μέχρι  τη Δευτέρα 29 Αυγούστου.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εργαζομένων και της εταιρείας  κατέληξαν σε αδιέξοδο  αφού η εταιρεία  αρνήθηκε  να βελτιώσει την προσφορά της για αύξηση των μισθών στο επτά τοις εκατό, η οποία είναι σημαντικά χαμηλότερη από το πραγματικό ποσοστό πληθωρισμού που ανέρχεται στο  11,8%.

Η Σάρον Γκράχαμ γενική γραμματέας της συνδικαλιστικής οργάνωσης Unite που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους, δήλωσε ότι  «τόσο η Felixstowe όσο και η μητρική της εταιρεία CK Hutchison Holding Ltd είναι και οι δύο  κερδοφόρες και απίστευτα πλούσιες και σε θέση να πληρώσουν στο εργατικό δυναμικό μια δίκαιη ημερήσια αμοιβή. Ωστόσο η εταιρεία έχει δώσει προτεραιότητα στην καταβολή  μερισμάτων πολλών εκατομμυρίων λιρών αντί να πληρώνει στους εργαζομένους της έναν αξιοπρεπή μισθό».

Στόχος της οργάνωσης συμπλήρωσε είναι «η  ενίσχυση των θέσεων εργασίας, των αμοιβών και των συνθηκών των μελών της και θα δώσει στους εργαζόμενους στο Felixstowe την πλήρη υποστήριξή της έως ότου επιλυθεί αυτή η διαφορά και εξασφαλιστεί μια αξιοπρεπής αύξηση μισθών».