Από αύριο μέχρι και τη Μ. Πέμπτη η καταβολή των ειδικών επιδομάτων

349

Αύριο, Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου θα αρχίσει η καταβολή των ειδικών επιδομάτων στους δικαιούχους των ειδικών σχεδίων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού. Σύμφωνα με δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Αιμιλιανίδου στο ΚΥΠΕ η καταβολή θα ολοκληρωθεί μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη που είναι ανοιχτές οι τράπεζες.

Στο μεταξή, στις 197.377 ανήλθαν οι ηλεκτρονικές δηλώσεις στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού για τα ειδικά σχέδια. Σύμφωνα με ανάρτηση της κ. Αιμιλιανίδου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το Ειδικό Επίδομα Ασθενείας ανήλθαν στις 9.069, για την Ειδική Άδεια Φροντίδας Παιδιών στις 14.348 και για το Ειδικό Επίδομα Αυτοτελώς Εργαζομένων στις 21.593.

Επιπλέον, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις από επιχειρήσεις/εργοδότες για τα Σχέδια Πλήρους και Μερικής Αναστολής Εργασιών της Επιχείρησης και παροχής Ειδικού Ανεργιακού Επιδόματος ανήλθαν στις 22.528 και αφορούν 154.093 εργοδοτουμένους.

Στις δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέφερε πως οι αιτήσεις για ειδικά επιδόματα που διέθεταν λανθασμένα στοιχεία ανέρχονται στις 11.000.