Βελτίωση των χαμηλών συντάξεων διεκδικεί η ΕΚΥΣΥ

302

Τη βελτίωση των χαμηλών συντάξεων ούτως ώστε να  μην  έχει συνταξιούχους φτωχούς με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, ζήτησε ο ΓΓ της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) Κώστας Σκαρπάρης στο πλαίσιο συνέλευσης  των συνταξιούχων στο Δάλι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ, ο Κ. Σκαρπάρης ζήτησε επίσης να καταργηθεί το άδικο και ισοπεδωτικό, όπως είπε, πέναλτι 12% που επιβάλλεται στους συνταξιούχους 63 χρονών, να επανέλθει το πασχαλινό επίδομα στα επίπεδα και κριτήρια του 2012  και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που  παρουσιάζονται  στο ΓεΣΥ  και επηρεάζουν τους ηλικιωμένους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «οι συνταξιούχοι Δαλιού αφού ενημερώθηκαν και για τη πλούσια δράση αλλά και για τους άμεσους στόχους της Οργάνωσης  τους για επανάκτηση των δικαιωμάτων τους επέκριναν έντονα τις τράπεζες  για την απαράδεκτη  συμπεριφορά  τους έναντι ιδιαίτερα των συνταξιούχων με τις υπερχρεώσεις που επιβάλουν».

Τέλος, οι συνταξιούχοι κάλεσαν την Κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα  να παρέμβουν για να βάλουν τάξη σε αυτές τις αυθαίρετες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αποφάσεις  των τραπεζών.