ΓΓ ΠΕΟ: “Δεν είσαστε μόνοι σε αυτό τον αγώνα”

328

Την αμέριστη στήριξη της ΠΕΟ στους απεργούς καθηγητές της Αγγλικής Σχολής που διαμαρτύρονται για τη δίωξη των συνδικαλιστών εκπροσώπων τους από τη Διεύθυνση του σχολείου, εξέφρασε η ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Η ΓΓ της ΠΕΟ επισκέφθηκε σήμερα μαζί με αντιπροσωπεία της ΠΕΟ τους απεργούς καθηγητές στον κυκλικό κόμβο έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Αφού τόνισε ότι βρέθηκε εκεί δίπλα στους απεργούς, εκ μέρους των χιλιάδων μελών της ΠΕΟ, υπογράμμισε, «είμαστε μαζί σας από την πρώτη στιγμή και θα είμαστε μαζί σας μέχρι το τέλος διότι αυτό προτάσσει η ιστορία και η πορεία των εργαζομένων σε αυτόν τον τόπο οι οποίοι μετά από πολλούς αγώνες κατάφεραν να κληρονομήσουν σε εμάς δυο βασικά δικαιώματα. Το ένα δικαίωμα είναι κατοχυρωμένο και προστατευμένο από το σύνταγμα». Το δικαίωμα, εξήγησε, κάθε εργαζομένου να είναι οργανωμένος στη συντεχνία που νιώθει ότι τον εκπροσωπεί, η συνδικαλιστική ελευθερία να προστατεύεται και ταυτόχρονα να προστατεύονται αυτοί οι οποίοι αναγνωρίζονται από τους ίδιους τους εργαζομένους ως εκπρόσωποι τους από εκδικητικές πράξεις.

«Για εμάς», τόνισε η Σ. Χαραλάμπους, ο αγώνας που δίνουν οι εργαζόμενοι της Αγγλικής Σχολής δεν αφορά τα ζητήματα της Σχολής μόνο και πώς οι εργασιακές σχέσεις θα ρυθμίζονται, αλλά αφορά ευρύτερα όλους τους εργαζόμενους.

«Δώσαμε μεγάλες μάχες και η οργάνωση της οποίας έχω την τιμή να είμαι ΓΓ μπορεί να σεμνύνεται ότι είναι αυτή που κατοχύρωσε το δικαίωμα του συνδικαλισμού στην Κύπρο γι’ αυτό και δεν μπορεί να περάσει αυτό απαρατήρητο», είπε η ΓΓ της ΠΕΟ προσθέτοντας ότι «είμαστε εδώ επίσης γιατί η πολιτεία και το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο με βάση το σύστημα εργασιακών σχέσεων του τόπου μας είναι ο θεματοφύλακας, αυτός που πρέπει να φροντίζει ότι η διαδικασία των εργασιακών σχέσεων μεταξύ εργοδοτών και συντεχνιών γίνεται σωστά και στα πλαίσια αυτών που έχουμε συμφωνήσει». Γι αυτό και η απαίτηση της ΠΕΟ, σημείωσε, είναι και προς το Υπουργείο Εργασίας να αναλάβει το ρόλο του ως οφείλει, να εξετάσει τα προβλήματα που υπάρχουν και να υπερασπιστεί και βάση των περί Συντεχνιών Νόμο τα δικαιώματα που έχουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και να μην θυματοποιηθεί κανένας.

Απευθυνόμενη στους απεργούς, η ΓΓ της ΠΕΟ ανέφερε «γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουμε πάρει μαζί σας πρωτοβουλίες αναφορικά με το αίτημα να δούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να εξηγήσουμε όλοι μαζί ποια είναι τα ζητήματα τα οποία είναι αυτή τη στιγμή μπροστά μας».

«Δεν είσαστε μόνοι σε αυτό τον αγώνα. Η ΠΕΟ θα είναι μαζί σας σε όλη αυτή την πορεία όπως ήμασταν μαζί σας από την αρχή», κατέληξε η ΓΓ της ΠΕΟ.