ΓΓ ΠΕΟ: Θέμα αρχής να μην φορτωθούν οι εργαζόμενοι το κόστος της κρίσης

347

Αποτελεί θέμα αρχής να μην φορτώνονται μόνο οι εργαζόμενοι το κόστος οποιασδήποτε κρίσης, τόνισε μιλώντας σήμερα στον ΑΣΤΡΑ ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης, σχολιάζοντας το θέμα της καταβολής του 13ου μισθού και της προσπάθειας από κάποιους εργοδότες να μην τον καταβάλουν. Ξεκαθάρισε παράλληλα ξανά ότι ο 13ος μισθός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ετήσιου μισθού.

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, το συνδικαλιστικό κίνημα είναι έτοιμο να συζητήσει πρακτικές λύσεις που θα διευκολύνουν τους εργοδότες που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω της μείωσης του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων τους και που ταυτόχρονα θα ωφελήσουν τους εργαζόμενους.

Ο ΓΓ ΠΕΟ είπε επίσης ότι κατά τη συνάντηση με την υπουργό εργασίας την ερχόμενη Τρίτη η ΠΕΟ θα ζητήσει επιπρόσθετα θαρραλέα μέτρα, με στόχο να μην μείνει κανείς εργαζόμενος χωρίς εισόδημα, ενώ θα  θέσει και το θέμα των εργαζομένων οι οποίοι εδώ και πάρα πολλούς μήνες μένουν χωρίς εργασία. Στόχος των προτάσεων, είπε, να μην επηρεαστεί η κοινωνική συνοχή, αλλά και να μην μείνει κανείς εργαζόμενος χωρίς εισόδημα.