ΓΓ ΠΕΟ: Στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το μεγαλύτερο πλήγμα για τους εργαζόμενους

446

Την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης των εργαζομένων στους κλάδους που θα συνεχίσουν να επηρεάζονται από τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας εκφράζει η ΠΕΟ.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης είπε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη, όσοι εργαζόμενοι συνεχίζουν να επηρεάζονται από περιοριστικά μέτρα, να συνεχίσουν να στηρίζονται από το κράτος για να μην μείνουν χωρίς εισοδήματα.

Σημείωσε ότι θα αναμένεται η ανακοίνωση των μέτρων από την Κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι υπάρχουν μεν αρκετοί κλάδοι οικονομικής δραστηριότητας που επηρεάζονται, αλλά ο κλάδος με το μεγαλύτερο πλήγμα είναι η ξενοδοχειακή βιομηχανία, όπου υπάρχουν επιχειρήσεις που πιθανόν να παραμείνουν άνεργοι μέχρι και για ενάμιση χρόνο, όχι από δική τους ευθύνη, αλλά από κερδοσκοπική συμπεριφορά των εργοδοτών τους.

Ο Π. Κυρίτσης σημείωσε ότι η ΠΕΟ εξέφρασε την ανησυχία της Οργάνωσης για το γεγονός ότι παρατηρούνται φαινόμενα πιέσεων προς τους εργαζόμενους για μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων ή ακόμα και απολύσεων, τονίζοντας την ανάγκη η Κυβέρνηση θα θέσει ρητούς όρους για αποφυγή τέτοιων συμπεριφορών.

Πηγή: dialogos.com.cy