Δίωρη απεργία των ωρομίσθιων αύριο στα νοσοκομεία

486

Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχεται αύριο  το Ωρομίσθιο Προσωπικό, που στελεχώνει τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ). Σε ανακοίνωσή τους, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ αναφέρουν ότι η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των ωρών 11:30 και 13:30.

Όπως σημειώνουν «η εμμονή του ΟΚΥπΥ να μην εφαρμόζει ίση μεταχείριση μεταξύ των εργαζομένων και να καταστρατηγεί τους όρους και κανονισμούς απασχόλησης του Ωρομίσθιου Προσωπικού μόνο προβλήματα δημιουργεί και οδηγεί σε επικίνδυνους ατραπούς την λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων». Προσθέτει ακόμα ότι «οι επανειλημμένες προσπάθειες των συνδικαλιστικών οργανώσεων για εφαρμογή ίσης μεταχείρισης, και τήρησης των όρων απασχόλησης του Ωρομίσθιου Προσωπικού προσκρούουν στην εμμονή του ΟΚΥπΥ να αμφισβητεί τις υποχρεώσεις που έχει ως εργοδότης».

«Το Ωρομίσθιο Προσωπικό προσέφερε και προσφέρει τα μέγιστα στα κρατικά νοσοκομεία κατά την περίοδο της πανδημίας. Είναι οι ήρωες που με πολύ χαμηλό μισθό και χωρίς προαγωγές προσέφεραν στην πρώτη γραμμή είτε για να μεταφέρουν ασθενείς, είτε να καθαρίσουν τους χώρους, να απολυμάνουν,  να παρέχουν στήριξη τις υπηρεσίες, γιατρών, νοσηλευτών και γενικά για την περίθαλψη, σίτιση,  φροντίδα των ασθενών και όχι μόνο», συμπληρώνουν οι Συντεχνίες.   

Καταληκτικά αναφέρουν πως «η κατ’ εξακολούθηση παραβίαση των όρων απασχόλησης του Ωρομίσθιου Προσωπικού από τον ΟΚΥπΥ, η άνιση μεταχείριση των εργαζομένων, οι κακές συμπεριφορές και η μη υπεύθυνη αντιμετώπιση των προβλημάτων, οδηγεί στη δυναμική αντίδραση του Ωρομίσθιου Προσωπικού», ενώ σημειώνουν ότι «η χρηστή διοίκηση, η ίση μεταχείριση και ο σεβασμός στις συμφωνίες δεν είναι για αμφισβήτηση».