Δεν συζητούν πλεονασμούς στην ΚΕΔΙΠΕΣ οι Συντεχνίες

429

Την ικανοποίησή τους, υπό τις συνθήκες, για το αποτέλεσμα του σχεδίου εθελοντικής αποχώρησης που είχε προταθεί από την ΚΕΔΙΠΕΣ, μετά την ολοκλήρωσή του, εκφράζουν οι Συντεχνίες ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και η αντίστοιχη της ΣΕΚ. Ταυτόχρονα σε κοινή ανακοίνωσή τους προς το προσωπικό, σημειώνουν ότι δεν συζητούν θέμα πλεονασμού.

Η διαδικασία του Σ.Ε.Α είχε προταθεί από την ΚΕΔΙΠΕΣ τόσο στους εργαζόμενους στην ΚΕΔΙΠΕΣ όσο και στους εργαζόμενους που μεταφέρθηκαν στην ΑΛΤΑΜΙΡΑ, καθώς και σχέδιο αποζημίωσης για μη επιστροφή στην ΚΕΔΙΠΕΣ για τους μεταφερομένους στην AΛΤΑΜΙΡΑ.

Όπως σημειώνουν, είναι απόλυτα σεβαστή η οποιαδήποτε απόφαση έχει πάρει μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες το προσωπικό. «Τα σχέδια ήταν εθελοντικά και η απόφαση του κάθε εργαζόμενου, ήταν καθαρά προσωπική με βάση τα δικά του δεδομένα, τα οποία θα πρέπει να γίνουν απόλυτα σεβαστά από την διεύθυνση τόσο της ΚΕΔΙΠΕΣ όσο και της ΑΛΤΑΜΙΡΑ».

Οι Συντεχνίες κρίνουν ότι το αποτέλεσμα είναι, υπό τις συνθήκες, αρκετά καλό και πάνω σε αυτό μπορούν να κτίσουν για το μέλλον ενώ τονίζουν ότι δεν συζητούν θέμα πλεονασμού.

Ταυτόχρονα οι Συντεχνίες δηλώνουν έτοιμες για διάλογο για αναζήτηση λύσεων που θα εξασφαλίζουν την συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων που αποφάσισαν να παραμείνουν στην ΚΕΔΙΠΕΣ με όλα τους τα ωφελήματα και δικαιώματα κατοχυρωμένα όπως προβλέπονται από τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι Συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ.

Προσθέτουν ότι όσοι έχουν επιλέξει να παραμείνουν στην ΑΛΤΑΜΙΡΑ θα συνεχίσουν με όλα τους τα ωφελήματα και δικαιώματα που απορρέουν από τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι Συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ με την ΑΛΤΑΜΙΡΑ.

Όσον αφορά τις τοποθετήσεις στις κλίμακες μισθοδοσίας της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, αναφέρεται ότι παραμένει ένας αριθμός από όσους έκαναν ένσταση για τους οποίους εξακολουθεί να υπάρχει διαφωνία.

«Έχουμε ενημερώσει και γραπτώς την ΚΕΔΙΠΕΣ και εάν σε περίοδο δεκαπέντε ημερών δεν υπάρχουν θετικές εξελίξεις τότε θα δημιουργηθεί εργατική διαφορά ενώπιον του Υπουργείου Εργασίας», αναφέρεται.