Διεθνής αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Συρίας

280

Διεθνής αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους της Συρίας – Ενάντια στους πολέμους οι εργαζόμενοι απαντούν με τον αγώνα τους, τις κοινές τους αγωνίες και όνειρα.

Πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου στη Δαμασκό Διεθνές Φόρουμ Αλληλεγγύης με το λαό και τους εργαζόμενους της Συρίας που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Εργαζομένων Συρίας σε συνεργασία με την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) και τη Διεθνή Συνομοσπονδία Αραβικών Συνδικάτων.

Στο Φόρουμ συμμετείχαν πέραν των 200 αντιπροσώπων Συνδικαλιστικών και Κοινωνικών Οργανώσεων από όλο τον κόσμο. Εκ μέρους της ΠΕΟ συμμετείχε ο Γραμματέας του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων Πιερής Πιερή και ο Γ.Γ. της Διεθνούς Ένωσης Οικοδόμων και ο Γ.Γ. της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ Μιχάλης Παπανικολάου.

Κατά την διάρκεια των εργασιών του Φόρουμ πραγματοποιήθηκαν τρεις θεματικές συζητήσεις με κύριο αντικείμενο το ρόλο της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων στον αγώνα ενάντια στις ξένες επεμβάσεις, την τρομοκρατία και τους οικονομικούς αποκλεισμούς.

Παρέμβαση στο Φόρουμ έκανε ο Μιχάλης Παπανικολάου ο οποίος μετέφερε την αλληλεγγύη της Διεθνούς στον αγώνα των Σύριων εργαζομένων και καταδίκασε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία, οι οποίες είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης και των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών. «Ενάντια στους πολέμους οι εργαζόμενοι απαντούμε με τον αγώνα μας, τις κοινές μας αγωνίες και όνειρα», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια κατήγγειλε ότι το 2019 σημειώθηκαν 836 θάνατοι μεταναστών στην Μεσόγειο θάλασσα οι οποίοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις τραγικές συνθήκες που δημιούργησαν στις χώρες τους οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, ενώ την ίδια στιγμή η Ε.Ε. ενώ συμμετέχει σε αυτούς τους πολέμους, χύνει κροκοδείλια δάκρυα. «Εμείς ως Διεθνής Ένωση Οικοδόμων μέσα από τις γραμμές της ΠΣΟ θα συνεχίσουμε τον ταξικό αγώνα και θα αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξαλείψουμε τα φαινόμενα των προσφύγων και των μεταναστών», τόνισε.

Ολοκληρώνοντας διαβεβαίωσε ότι η Διεθνής θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες για αυτό τον στόχο ενάντια στον εθνικισμό, τον σωβινισμό και για την ενδυνάμωση της αλληλεγγύης με τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και όλους τους εργαζόμενους.