Διεθνής συνάντηση ΠΣΟ για την απελευθέρωση Παλαιστινίων παιδιών

456

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία ΠΣΟ διοργάνωσε  στις 15 Μαρτίου διαδικτυακή διεθνή συνάντηση για την απελευθέρωση των παλαιστινίων παιδιών κρατουμένων.

Η συνάντηση,  στην οποία συμμετείχαν 70 αντιπρόσωποι από 40  χώρες  αποτελεί συνέχεια της εκστρατείας που έχει εξαγγείλει η  ΠΣΟ από την αρχή του χρόνου στα πλαίσια της διεθνούς αλληλεγγύης με τον λαό της Παλαιστίνης.

Στην εισαγωγή του ο πρόεδρος της ΠΣΟ Mzwandile Michael Makwayiba ανέφερε ότι η ΠΣΟ στα 75 χρόνια της ιστορίας της είναι πάντα δίπλα στους αγωνιζόμενους λαούς όπως είναι ο ηρωικός λαός της Παλαιστίνης, και ότι στα πλαίσια της διεθνιστικής αλληλεγγύης θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα του μέχρι την τελική νίκη.

Μιλώντας στην συνάντηση εκ μέρους της ΠΕΟ ο Πιερής Πιερή χαιρέτισε την πρωτοβουλία της ΠΣΟ να διοργανώσει την διεθνή συνάντηση και καταδίκασε την αυξανόμενη επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και τις απαράδεκτες μεθόδους και βίαιες πρακτικές σε βάρος των μικρών παιδιών που συλλαμβάνονται από τον στρατό του Ισραήλ. Όπως σημείωσε  οι   σκληρές και απάνθρωπες  συνθήκες κράτησης των μικρών παιδιών  παραβιάζουν τις αρχές του   Διεθνούς  Δικαίου  και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία προβλέπει ειδικά μέτρα προστασίας για τα παιδιά που βρίσκονται υπό κράτηση. Διαβεβαίωσε ότι οι  Κύπριοι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να στέκονται  αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού στον δίκαιο αγώνα του  Παλαιστινιακού   λαού ενάντια στην κατοχή του Ισραήλ και για ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967  με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και  την απελευθέρωση  όλων των παλαιστινίων κρατουμένων και παιδιών που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ.

Οι συμμετέχοντες  στην συνάντηση μετέφεραν την διεθνή αλληλεγγύη τους στον αγώνα των Παλαιστινίων και καταδίκασαν τις βίαιες πρακτικές του κράτους του Ισραήλ σε βάρος ανηλίκων παιδιών.

Οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων από την Παλαιστίνη ευχαρίστησαν την ΠΣΟ αλλά και όλες τις οργανώσεις που συμμετείχαν   στην συνάντηση για την αλληλεγγύη και της στήριξη στον αγώνα τους. Όπως ανάφεραν τα παιδιά που συλλαμβάνονται στερούνται του δικαιώματος για εκπαίδευση, δεν έχουν δικαίωμα επισκέψεων από τους γονείς τους ή στερούνται κατάλληλης ιατρικής φροντίδας.  Ακόμη σημείωσαν ότι πολλά από τα παιδιά, μετά από την απελευθέρωση τους   αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη σωματική και ψυχική τους υγεία λόγω των συνθηκών και των δεινών που υποφέρουν κατά την περίοδο  φυλάκισης  της κράτησης τους στις ισραηλινές φυλακές.