Διεθνής τηλεδιάσκεψη αλληλεγγύης ΠΣΟ με το λαό της Βενεζουέλας

476

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία ΠΣΟ διοργάνωσε την 1η Μαρτίου διεθνή τηλεδιάσκεψη αλληλεγγύης με το λαό της Βενεζουέλας.

Στη διάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων από 50 χώρες ενώ  από την ΠΕΟ συμμετείχε ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της ομοσπονδίας Πιερής Πιερή. Επίσης συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς των Οικοδόμων UITTB και Γ.Γ της Συντεχνίας Οικοδόμων Μιχάλης Παπανικολάου.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο ΓΓ της ΠΣΟ Γιώργος Μαυρίκος σημείωσε ότι η ΠΣΟ στη βάση της διεθνιστικής αλληλεγγύης στέκεται δίπλα στο λαό και τους εργαζόμενους της Βενεζουέλας και καταδίκασε τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και των συμμάχων τους  που έχουν ως στόχο την καταλήστευση των πόρων της χώρας. Οι παρεμβάσεις θα πρέπει να σταματήσουν και τόνισε ότι το  διεθνές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της ΠΣΟ θα συνεχίσει να στηρίζει  το δικαίωμα του λαού της Βενεζουέλας να καθορίζει ο ίδιος το μέλλον του.

Όλοι οι  ομιλητές  στις παρεμβάσεις τους εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην εργατική τάξη και το λαό της Βενεζουέλας.

Εκ μέρους της ΠΕΟ Πιερής Πιερή μετέφερε την αλληλεγγύη της  ΠΕΟ   στον αγώνα που διεξάγει ο  λαός της Βενεζουέλας  για το δικαίωμα στην  ανεξαρτησία και κυριαρχία και  στο δικαίωμα να καθορίζει ο ίδιος το μέλλον του χωρίς ξένες παρεμβάσεις και καταδίκασε την  απαράδεκτη ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις του λαού της Βενεζουέλας, από τις ιμπεριαλιστικές  δυνάμεις των  ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Όπως ανάφερε, ο επεκτατισμός και οι απειλές των ΗΠΑ σε βάρος της χώρας δημιουργεί κινδύνους για την ειρήνη και τους λαούς στη Λατινική Αμερική ενώ  οι  μονομερείς  κυρώσεις  που επιβάλλει η Ευρωπαική Ένωση προκαλούν στον λαό της Βενεζουέλας επιπρόσθετες επιπτώσεις πέραν από αυτές που έχει  προκαλέσει η καπιταλιστική κρίση και  η  πανδημία.

Μιλώντας εκ μέρους της Διεθνούς των Οικοδόμων ο Μ. Παπανικολάου σημείωσε ότι είναι δικαίωμα όλων των λαών στον κόσμο να επιλέγουν τους δικούς τους ηγέτες, να αποφασίζουν για τη μοίρα και το μέλλον τους. Η Διεθνής της  UITBB θα καλέσει τις οργανώσεις  μέλη της να στηρίξουν  τα δικαιώματα της εργατικής τάξης της Βενεζουέλας, να καταπολεμήσουν τις ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις και να δείξουν τη διεθνιστική αλληλεγγύη τους προς τη Βενεζουέλα με όποιον τρόπο μπορούν. “Απαιτούμε”, είπε, από τις  Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση να άρουν αμέσως αυτά τα απάνθρωπα και  παράνομα επιβαλλόμενα  μέτρα και να επιτρέψουν στον λαό της Βενεζουέλας να αποφασίσει για το μέλλον του.