Δύο παιδιά και δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στη Μάγχη

278

Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά: Το κανάλι της Μάγχης βίωσε την περασμένη Τρίτη την πιο οδυνηρή τραγωδία με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες, με το ναυάγιο ενός σκάφους που αναχώρησε από τη Γαλλία με προορισμό τις βρετανικές ακτές, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών για το ναυτικό αυτό δυστύχημα.

Μια γυναίκα και δύο παιδιά ηλικίας 5 και 8 ετών συγκαταλέγονται μεταξύ των θυμάτων. Νωρίτερα χθες ένας άντρας εντοπίστηκε πνιγμένος.

Δεκαπέντε ακόμη άνθρωποι σώθηκαν και οι έρευνες συνεχίζονταν έως και το βράδυ. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μεταναστών, «λείπει ένα άτομο που μπορεί να είναι ένα βρέφος», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ερβέ Τουρμάν νωρίτερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε στο Λουν Πλαζ .

Οι υπόλοιποι διασωθέντες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά ηλικίας από πέντε έως οκτώ ετών, «βρίσκονται σε κατάσταση υποθερμίας», εκ των οποίων ένα «σοβαρό» περιστατικό, προσέθεσε. Διακομίστηκαν σε νοσοκομεία του Καλέ και της Δουνκέρκης, στη βόρεια Γαλλία.

Το σκάφος, ένα αλιευτικό που χρησιμοποιείται επίσης για βαρκάδες σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εντοπίστηκε γύρω στις 10:30 ώρα Κύπρου από αγγλικό ιστιοπλοϊκό, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια τεράστια επιχείρηση ερευνών, που συνεχιζόταν έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες με έξι σκάφη και τρία αεροπορικά μέσα.

Σκοπός είναι να «εντοπιστεί ο μέγιστος αριθμός ατόμων» ενώ ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων δεν είναι ακόμη βέβαιος, «από 19 έως 20», δήλωσε ο Τουρμάν. Οι μετεωρολογικές συνθήκες για τον διάπλου «δεν ήταν καθόλου ευνοϊκές», είπε. Εδώ και αρκετούς μήνες, οι προσπάθειες για τον διάπλου της Μάγχης με επισφαλή σκάφη πολλαπλασιάζονται.