Εβδομάδα για Ρευματικές και Μυοσκελετικές Παθήσεις από τον ΑΣΚ

264

Ο μη κερδοσκοπικός, Φιλανθρωπικός και μη Κυβερνητικός οργανισμός Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου (ΑΣΚ) διοργανώνει την 20η Ετήσια Εβδομάδα Ενημέρωσης για τις Ρευματικές και Μυοσκελετικές Παθήσεις στις 9-17 Οκτωβρίου 2020.

Σημειώνεται ότι όλες οι δράσεις της Ετήσιας Εβδομάδας θα γίνουν μέσω διαδικτύου,  χωρίς  τη φυσική   παρουσία   κοινού,  προς  αποφυγή  της  εξάπλωσης  του  ιού  covid  19,  με  πλήρη συμμόρφωση και σεβασμό στα περιοριστικά μέτρα που απαιτούνται για τον  περιορισμό της πανδημίας.

Το πρόγραμμα της Ετήσιας Εβδομάδας θα περιλαμβάνει τα εξής:

  1. Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 10.00π.μ.

Έναρξη Ετήσιας Εβδομάδας μέσω διαδικτύου με οπτικοακουστικά μηνύματα του Προέδρου του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου,  του Υπουργού Υγείας, του Προέδρου της Ρευματολογικής Εταιρείας Κύπρου και εκπροσώπου του κυρίως χορηγού.

2.Διαδικτυακά Σεμινάρια/Webinarς για την Αγκυλοποιητική  Σπονδυλαρθρίτιδα, την Οστεοαρθρίτιδα, την Ινομυαλγία και το Συστηματικό Ερυθηματώδης Λύκο με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό. Το πρόγραμμα των σεμιναρίων είναι υπό επεξεργασία.

3.Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 – Rheumatism Walking Day

Δεδομένου ότι στις 12 Οκτωβρίου  είναι η Παγκόσμια μέρα Ρευματοπάθειών, στις 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Rheumatism Walking Day.   Η δράση αυτή δεν θα γίνει με τη μορφή που διεξαγόταν κάθε χρόνο,  κατά την οποία ομαδικά πλήθος κόσμου περπατούσε από ένα κοινό σημείο εκκίνησης και κατέληγε σε ένα κοινό σημείο λήξης στη Λάρνακα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα παγκύπρια  σε  ατομικό  επίπεδο  όπου ο κάθε συμμετέχον θα κατεβάσει εκ των προτέρων την εφαρμογή   καταμέτρησης βημάτων στο κινητό του για να περπατήσει  μόνος/η απόσταση την ώρα που ο ίδιος/ίδια επιθυμεί, συμβολικά προς στήριξη στους Ρευματοπαθείς και θα αναρτήσει το στιγμιότυπο οθόνης της εφαρμογής καταμέτρησης βημάτων που περπάτησε στο facebook, κάνοντας tag τον Aντιρευματικό Σύνδεσμο Κύπρου.  Οι 3 συμμετέχοντες με τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη διαδρομή στο στιγμιότυπο οθόνης  τους, θα κερδίσουν από ένα δώρο ως ένδειξη επιβράβευσης για τη προσπάθεια τους.

4. Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 περί τις 13.30 μ.μ. Let’s graffiti rheumatism

Πρόκειται για την κύρια εκδήλωση της Ετήσιας Εβδομάδας στην οποία δε θα υπάρχει παρουσία κοινού,  παρά  μόνο  διαδικτυακή  δράση.  Κατά  τη  διάρκεια  της  δράσης  αυτής,    τρεις  (3) καλλιτέχνες graffiti θα ζωγραφίσουν σε 3 πόλεις, αντίστοιχα στη Λευκωσία, τη Λάρνακα και τη Λεμεσό (σε μία πόλη ο κάθε καλλιτέχνης) λαμβάνοντας κατευθυντήριες γραμμές εκ των προτέρων για το σχέδιο που θα ζωγραφήσει, βάζοντας τη δική του σφραγίδα και καλλιτεχνική έμπνευση. Ο κόσμος θα κληθεί να ψηφήσει αφιλοκερδώς διαδικτυακά στο facebook, μετά την ολοκλήρωση των grafitti το σχέδιο της αρεσκείας του, το οποίο θα αποτελεί το νέο λογότυπο του Συνδέσμου! H ψηφοφορία θα διαρκέσει ένα μήνα από την έναρξη της εκδήλωσης και το λογότυπο θα προσαρμοστεί σε ψηφιακή μορφή. Στα πλαίσια αυτής της δράσης  θα λάβουμε τις άδειες που απαιτούνται από τους αντίστοιχους Δήμους.  Η δράση αυτή  έχει ως σκοπό να προσελκύσει  το  ενδιαφέρον  του  κόσμου,  για να  γνωστοποιήσουμε  τα  προβλήματα  και  τις συνέπειες των  Ρευματικών  Πάθήσεων,  με επίκεντρο  τη  παιδική  Ρευματοπάθεια. Σλογκανς:

#let’s_graffiti_rheumatism  #vote_rheumatism_graffiti #Nicosia_rheuma_graffiti #Larnaca_rheuma_graffiti  #Limasol_rheuma_grafitti

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΑΣΚ rheumatism.org.cy