ΕΚΥΣΥ: Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα προβλήματα των συνταξιούχων

309

Συνέδρια και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) τον Σεπτέμβριο σε μια προσπάθεια να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και τα οποία παραμένουν άλυτα εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ, αφού συνεχίζουν να παραμένουν άλυτα τα προβλήματα, η  Γραμματεία της ΕΚΥΣΥ αποφάσισε ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να προγραμματίσει μέτρα αντίδρασης σε μια προσπάθεια πίεσης προς την κατεύθυνση των αρμοδίων για την επίλυση των προβλημάτων, όπως είναι η απαίτηση για κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις όσων συνταξιοδοτήθηκαν ή θα συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους, η απαίτηση για βελτίωση της νομοθεσίας για δικαίωμα σε σύνταξη χηρείας σε όλους τους  άντρες χήρους καθώς επίσης και τα προβλήματα που δημιουργούνται στις αδικαιολόγητα πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων αλλά και της Υπηρεσίας διαχείρισης επιδομάτων πρόνοιας.

Ταυτόχρονα, η ΕΚΥΣΥ επιμένει να ζητά συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για συζήτηση των προβλημάτων που δημιουργούνται για το ακριβό κόστος των φαρμάκων μέσω του ΓεΣΥ αφού πολλά φάρμακα δεν καλύπτονται.

Για το σκοπό αυτό προγραμματίζονται Επαρχιακά συνεδρία της ΕΚΥΣΥ και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ως εξής: Τμήμα Αμμοχώστου στο  οίκημα ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Δερύνειας την Πέμπτη 16/9,  στην Πάφου στο  οίκημα ΠΕΟ  την Τρίτη 21/9, στη Λάρνακα  στο οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων στα Περβόλια την Πέμπτη 23/9, στη Λεμεσό στο  οίκημα ΠΕΟ  τη Δευτέρα 27/9, και στη Λευκωσία  στο οίκημα ΠΕΟ την Τρίτη 28/9/2021.

Σε όλα τα συνέδριά  στα οποία θα εγκριθούν υπομνήματα προς την Κυβέρνηση, θα παρευρεθεί ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κ. Σκαρπάρης και θα αρχίσουν στις 9 το πρωί εκτός της Λάρνακας και Αμμοχώστου τα οποία θα αρχίσουν στις 9.30.π.μ.