Ενημερωτικές συσκέψεις Οικοδόμων ΠΕΟ για προστασία από τον καύσωνα

482

Η Συντεχνία Οικοδόμων ΠΕΟ και το Τμήμα Ασφάλειας και Υγείας της ΠΕΟ εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου και των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν, διοργανώνουν ενημερωτικές συσκέψεις των μελών της Συντεχνίας με θέμα την θερμική καταπόνηση.

Οι συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν στα επαρχιακά Οικήματα της ΠΕΟ σε όλες τις επαρχίες τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, στην Λάρνακα η σύσκεψη θα γίνει στις 7 Ιουνίου, στη Λευκωσία στις 9 Ιουνίου, στην Πάφο στις 14 του μήνα και στη Λεμεσό στις 15. Όλες οι συσκέψεις θα ξεκινούν στις 6μ.μ. και σε αυτές παρόν θα είναι και εκπρόσωπος του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας.

Η ΠΕΟ έχει πάντοτε στις πρώτες προτεραιότητές της τα ζητήματα της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων, συνεπώς το θέμα της προστασίας από την θερμική καταπόνηση είναι κάτι που την απασχολεί έντονα.  Οι ψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Κύπρο από τον Ιούνιο μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων, ιδιαίτερα όσων εργάζονται σε ανοικτά εργοτάξια ή στην ύπαιθρο. Οι συσκέψεις που έχουν προγραμματιστεί έχουν ως στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους και την προστασία τους όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα.