Επίσκεψη ΓΓ ΠΕΟ στο ΡΙΚ

256

Πραγματοποιήθηκε χτες Τετάρτη  21 Σεπτεμβρίου 2022 επίσκεψη της Γ.Γ. της ΠΕΟ Σωτηρούλας Χαραλάμπους και του Γ.Γ. της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Νίκου Γρηγορίου, στα γραφεία του ΡΙΚ με τον Πρόεδρο του Δ.Σ., τον Γενικό Διευθυντή και τον Προσωπάρχη του Ιδρύματος. Στη συνάντηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της Κλαδικής Επιτροπής ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ΡΙΚ και ο Επ. Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Λευκωσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, στην συζήτηση η Γ.Γ της ΠΕΟ ανέδειξε το  σημαντικό ρόλο που έχει να διαδραματίσει το ΡΙΚ ως ο Ημικρατικός Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης στη χώρα μας και την αμέριστη στήριξη της ΠΕΟ που διαχρονικά παρέχει σε αυτό το θέμα από θέση αρχής. Την ίδια στιγμή εξέφρασε την διαρκή έγνοια και ενδιαφέρον  της ΠΕΟ για τους εργαζόμενους στο ΡΙΚ και την ανάγκη να λειτουργούν σωστά οι εργασιακές σχέσεις.

Τα θέματα που τέθηκαν και  αφορούν το προσωπικό  είναι η άμεση ανάγκη για να λειτουργεί σωστά ο κοινωνικός διάλογος στο ΡΙΚ και συναφώς να αρχίσει η επαναλειτουργία  της επιτροπής προσωπικού στο ΡΙΚ με την συμμετοχή των συντεχνιών  για την συζήτηση εργασιακών θεμάτων.

Επίσης τέθηκε το θέμα της συμπλήρωσης της Δομής του ΡΙΚ και των κλιμάκων του ωρομίσθιου προσωπικού του Οργανισμού αλλά και το πρόβλημα της μη περίληψης στο Ταμείου Ευημερίας των υπαλλήλων αορίστου χρόνου που δεν έγινε μέχρι και σήμερα παρόλο που έχει συμφωνηθεί με τις συντεχνίες το θέμα εδώ και αρκετούς μήνες.

Τέλος συζητήθηκε το θέμα των 103 υπαλλήλων αορίστου χρόνου οι οποίοι δεν είχαν αναβάθμιση στην κλίμακα τους παρόλο που εκτελούν καθήκοντα αναβαθμισμένα.

Η Γ.Γ. της ΠΕΟ ευχαρίστησε την διεύθυνση του ΡΙΚ για την πραγματοποίηση της  συνάντησης και τον διάλογο που έγινε μεταξύ των δύο πλευρών.

“Ευελπιστούμε και αναμένουμε ότι η διεύθυνση του ΡΙΚ θα λάβει σοβαρά υπόψιν όλα τα ζητήματα που τέθηκαν από την Συντεχνία μας και μέσα από εποικοδομητικό διάλογο και καλή θέληση θα επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο ΡΙΚ για να υπάρξει εργατική ειρήνη προς όφελος όλων των πλευρών”, καταλήγει η ανακοίνωση.