Επιστολή ΓΓ ΠΕΟ προς Πηλείδου για τις αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

291

Επιστολή προς την Υπουργό Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου απέστειλε ο ΓΓ της ΠΕΟ τονίζοντας για την ανάγκη προστασίας των καταναλωτών σε σχέση και με τις σοβαρές αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο Πάμπης Κυρίτσης εκφράζει παράλληλα έκπληξη για το γεγονός ότι στις διαβουλεύσεις που γίνονται από το Υπουργείο Ενέργειας δεν περιλαμβάνονται όλοι οι επηρεαζόμενοι. Ζητά επίσης τη σύγκλιση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Καταναλωτών.

“17 Σεπτεμβρίου 2021

Κυρία Νατάσα Πηλείδου Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου Και Βιομηχανίας

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε να αναπτύσσεται έντονη συζήτηση για την ανάγκη λήψης μέτρων για μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και άλλων μέτρων προς ελάφρυνση των καταναλωτών.

Η ΠΕΟ εδώ και λίγες βδομάδες έχει επίσης τοποθετηθεί δημόσια για την ανάγκη εφαρμογής ουσιαστικών μέτρων προστασίας των καταναλωτών σε σχέση και με τις σοβαρές αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων οι οποίες έχουν αλυσιδωτές επιπτώσεις σε σειρά βασικών προϊόντων. Ωστόσο διαπιστώνουμε με έκπληξη ότι στις διαβουλεύσεις που γίνονται από το αρμόδιο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας δεν περιλαμβάνονται, δυστυχώς, οι ίδιοι οι επηρεαζόμενοι και οι οργανώσεις που τους εκπροσωπούν στο θεσμοθετημένο κοινωνικό διάλογο.

Ενώ υπάρχει η θεσμοθετημένη Συμβουλευτική Επιτροπή Καταναλωτών, η οποία συζητά τα ζητήματα που αφορούν τους καταναλωτές, αυτή δεν έχει συγκληθεί. Σας καλούμε όπως άμεσα συγκαλέσετε την Συμβουλευτική Επιτροπή Καταναλωτών, της οποία είστε Πρόεδρος, για να συζητηθούν οι προβληματισμοί και οι απόψεις των εκπροσώπων των καταναλωτών.

Με εκτίμηση Πάμπη ΚυρίτσηςΓενικός Γραμματέας ΠΕΟ”