Ερίζουν για το “πατρονάρισμα”

346

Ερίζουν οι συνεταίροι του ΔΗΣΥ για το ποιανού πρόταση ήταν η αύξηση των χαμηλών συντάξεων και για το ποιος πρέπει να πάρει τα εύσημα.

Καταντήσαμε σε αυτό τον τόπο στο σημείο να τσακώνονται ΕΛΑΜ, ΕΔΕΚ, Λιλλήκας για το ποιος πρέπει να πάρει τα εύσημα για μια απόφαση που προήλθε από πολιτική συνδιαλλαγή και παζάρι με πρωτοστάτη τον ηγέτη του παρασκηνίου Αβέρωφ Νεοφύτου και κανένας από αυτούς δεν γύρισε έστω λίγο το κεφάλι του προς τους πραγματικούς διεκδικητές, προς αυτούς που έδωσαν μάχες ενάντια στη φτωχοποίηση των συνταξιούχων. Ακόμα και αν η κυβέρνηση δεν τους έλαβε καθόλου υπόψη και έπρεπε να προκύψει η συγκυρία των προϋπολογισμών και των εκλογών, στην πραγματικότητα είναι  οι συνταξιούχοι με την καθοδήγηση της ΕΚΥΣΥ που βρέθηκαν δεκάδες φορές στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Κανένας όμως από τους επίδοξους «πάτρωνους» της απόφασης δεν τους έδωσε ποτέ σημασία. Ήταν “αόρατοι” οι συνταξιούχοι την τελευταία εφταετία που τους πετσόκοψαν τα ωφελήματα κατά 30 με 40 τοις εκατό. Δια του λόγου του αληθές υπάρχουν χιλιάδες φωτογραφίες ακόμα και με ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή διακδικόντας μέχρι τέλους αξιοπρέπεια για τους απόμαχους της ζωής.

Ας σωπάσουν λοιπόν αυτοί οι όψιμοι υποστηρικτές των συνταξιούχων. Ας επιδείξουν τον έλάχιστο σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ