Ε/κ και Τ/κ εργαζόμενες ενωμένες στον κοινό στόχο της λύσης και επανένωσης

583

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν Τουρκοκύπριες εργαζόμενες αντιπροσωπεία του Κεντρικού Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ και των Τμημάτων Γυναικών των Τουρκοκυπριακών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων μελών της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας DEVIS, BES, KTOS, KTOEOS, KTAMS, KOOPSEN και DAUSEN που τις επισκέφθηκαν την Τετάρτη 9 Μαρτίου στους χώρους εργασίας τους.

Οι επισκέψεις έγοναν στα πλαίσια της εκστρατείας της 8ης του Μάρτη και των κοινών δράσεων του Γραφείου Γυναικών της ΠΕΟ και των Τμημάτων Γυναικών των Τ/κ Συνδικαλιστικών Οργανώσεων. Θυμίζουμε ότι κοινές επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στις εργαζόμενες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας στις 6 Μαρτίου ενώ οι Οργανώσεις εξέδωσαν και κοινή διακήρυξη.

Στη διάρκεια των επισκέψεων που πραγματοποιήθηκαν οι συνδικαλίστριες δεν μετέφεραν μόνο το μήνυμα της επετείου της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας και τις θέσεις των Οργανώσεων για την ισότητα, την ισομισθία και τη δικαιοσύνη αλλά ταυτόχρονα επανέλαβαν την θέλησή τους για ειρήνη και επανένωση της πατρίδας μας και του λαού μας.

Οι αντιπροσωπείες των Τμημάτων Γυναικών επισκέφθηκαν Δημοτικό Σχολείο όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με εκπαιδευτικούς και να τονίσουν τη σημασία της εκπαίδευσης των παιδιών στην επίτευξη του στόχου για ειρήνη και δικαιοσύνη. Φυσικά, έγιναν αναφορές και στον πόλεμο στην Ουκρανία επισημαίνοντας πως οι Ουκρανοί πρόσφυγες βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις με αυτές που βίωσε ο λαός μας το 1974.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν ορφανοτροφείο όπου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τη σημασία της ύπαρξης ικανοποιητικών δομών φροντίδας παιδιών που έχουν ανάγκη.

Τέλος, συναντήθηκαν με εργαζόμενες στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Δασκάλων όπου η Γραμματέας του Κεντρικού Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ Μαρίνα Κούκου ενημέρωσε πως και η ΠΕΟ διατηρούσε Συνεργατικό Ίδρυμα για τους εργαζόμενους, όμως δυστυχώς οι αποφάσεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ οδήγησαν το κλείσιμό του μαζί με την κατάρρευση ολόκληρου του Συνεργατισμού.