Η ΕΚΥΣΥ καλεί τους συνταξιούχους να τηρούν τις οδηγίες προστασίας

242
African American nurse holding patient's hand

Η ΕΚΥΣΥ απευθύνεται προς όλους τους συνταξιούχους και τους καλεί να τηρούν με προσοχή και κατά γράμμα τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, να παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και να περιοριστούν στο σπίτι τους μέχρι να περάσει και αυτή η «μπόρα», τονίζει η ΕΚΥΣΥ σε ανακοίνωση της για την πανδημία του κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή η ΕΚΥΣΥ απευθύνει ευχαριστίες προς όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας οι οποίοι δίνουν τη μάχη καθημερινά για να κρατηθεί το σύστημα υγείας για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στις ανάγκες που παρουσιάζονται από αυτή την πανδημία η οποία είναι απρόβλεπτη.

Η ΕΚΥΣΥ εκφράζει παράλληλα ικανοποίηση για την απόφαση του κράτους για δημιουργία κινητών συνεργείων για την εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και ευάλωτων προσώπων έτσι ώστε να μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα και φάρμακα που έχουν ανάγκη σε περίπτωση κατά την οποία βρίσκονται απομονωμένοι και χρειάζονται τη στήριξη του κράτους. Η ΕΚΥΣΥ χαιρετίζει και την κοινωνική ευαισθησία του ΑΚΕΛ το οποίο άμεσα έχει δώσει κατάλογο στην Υπουργό Εργασίας με 350 εθελοντές για την κατ’ οίκον βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες και σε ηλικιωμένους.

Θετική χαρακτηρίζει επίσης και την αντίδραση της Ένωσης Δήμων και αρκετών Κοινοτικών Συμβουλίων οι οποίοι έχουν ανακοινώσει προγράμματα στήριξης ευάλωτων ομάδων και  ηλικιωμένων, τους οποίους η ΕΚΥΣΥ ευχαριστεί.

«Η ΕΚΥΣΥ παρακολουθεί τις εξελίξεις και αναμένει από το κράτος να στηρίξει και με άλλους τρόπους και προγράμματα τους ηλικιωμένους, ιδιαίτερα τα μονήρη άτομα που είναι απομονωμένα στο σπίτι τους.»