Η ΠΕΟ καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων

391

Η ΠΕΟ καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα τις βάναυσες επιθέσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εναντίον των Παλαιστινίων στην περιοχή του τεμένους Al Aqsa και τις προσπάθειες εκτοπισμού παλαιστινιακών οικογενειών από τα σπίτια τους στην περιοχή Sheikh Jarrah της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η ΠΕΟ, το  κράτος του Ισραήλ παραβιάζοντας τα ψηφίσματα των Ηνωμένων εθνών και τις αρχές του διεθνούς δικαίου εκδιώκει με βίαιο τρόπο τους Παλαιστινίους από τα σπίτια και τη γη τους για να ολοκληρώσει τους σχεδιασμούς του εποικισμού και της παγίωσης των τετελεσμένων της κατοχής. Η διεθνής κοινότητα και ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δράσει άμεσα και αποφασιστικά ενόψει της κλιμακούμενης κρίσης που απειλεί την ειρήνη σε ολόκληρη της περιοχή.

Η ΠΕΟ εκφράζει την αλληλεγγύη της με τον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης, απαιτεί τον άμεσο τερματισμό των επιθέσεων, δολοφονιών και συλλήψεων από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και στηρίζει  τα δίκαια αιτήματα του για αναγνώριση ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα όπως ορίζεται στα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ.