Η ΠΕΟ στο Συνέδριο της LAB στην Ισπανία

336

Πραγματοποιήθηκε στις 15 με 17 Ιουνίου 2022 το 10ο Συνέδριο της συνδικαλιστικής οργάνωσης LAB στην περιοχή των Βάσκων στην Ισπανία.

Στο συνέδριο συμμετείχαν οργανώσεις μέλη από σειρά χωρών από όλο τον κόσμο  ενώ εκ μέρους της ΠΕΟ συμμετείχε η Μαρίνα Κούκου Σταυρινού μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και Γραμματέας του Γραφείου Εργαζομένων Γυναικών.

Στα πλαίσια  του συνεδρίου διοργανώθηκε   Διεθνής Συνάντηση  με θέμα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στην παρούσα φάση του καπιταλισμού.  Στις παρεμβάσεις τους  οι αντιπρόσωποι  τόνισαν  την σημασία της  συνεργασίας και της ταξικής αλληλεγγύης     για την αντιμετώπιση των μακροχρόνιων προκλήσεων και επιθέσεων που αντιμετωπίζει ολόκληρη η εργατική τάξη του κόσμου. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε συνάντηση των συνδικαλιστριών από το εξωτερικό στην οποία συζήτησαν τον ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος στην ένταξη περισσοτέρων γυναικών εργαζομένων στις γραμμές και την δράση του και για την επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες γυναίκες σήμερα.