Θλίψη για το θάνατο του Τ/κ συνδικαλιστή Ismail Ozbaris

595

Μεγάλη θλίψη εκφράζει η ΠΕΟ για τον θάνατο του Τουρκοκύπριου συνδικαλιστή στελέχους της DEV-IS Ismail Ozbaris ο οποίος απεβίωσε χθες στο Λονδίνο, μετά από πολυήμερη νοσηλεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΟ, ο Ismail Ozbaris γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου του 1951 στη Λεμεσό όπου και αποφοίτησε από το Λύκειο. “Μετά τα γεγονότα του 1974, μαζί με την οικογένεια του εγκαταστάθηκε στην κατεχόμενη Κοντέα.

Στη συνέχεια πήγε στην Τουρκία όπου καταρτίστηκε στο σχεδιασμό υποδημάτων και όταν επέστρεψε στην Κύπρο εργοδοτήθηκε σε βιομηχανία παπουτσιών.

Ως εργαζόμενος υπήρξε από τους πρωτοπόρους αγωνιστές και συμμετείχε σε πάρα πολλές απεργίες και αγώνες της DEV-IS για τα εργατικά δικαιώματα. Εξαιτίας της συνδικαλιστικής δράσης και των πολιτικών του πεποιθήσεων έχασε τη δουλειά του.

Παρά τις πιέσεις συνέχισε τη δράση του για την ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και υπήρξε από τους ιδρυτές της κλαδικής συντεχνίας EMEK-IS της οποίας διετέλεσε πρόεδρος.

Με την δράση του καταξιώθηκε να εκλεγεί στην ηγεσία της  DEV-IS  μέχρι και την αφυπηρέτηση του το 2012.

Μετά την αφυπηρέτηση του συνέχισε τη δράση του μέσα από τη συμμετοχή του στο γραφείο συνταξιούχων της DEV-IS.

Ο Ismail Ozbaris αφιέρωσε την ζωή του στον αγώνα για επικράτηση της ειρήνης στην Κύπρο και για την επανένωση της πατρίδας μας  καθώς και στην ανάπτυξη της κοινής δράσης και κοινών αγώνων μεταξύ  της ΠΕΟ με την  DEV-IS.

Η ΠΕΟ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συν. Ismail.”