Θλίψη της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ για το εργατικό ατύχημα με τον οδηγό λεωφορείου

255

Η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ εκφράζει τη μεγάλη της θλίψη για το εργατικό ατύχημα που συνέβη σε οδηγό λεωφορείου της εταιρείας Cyprus Public Transport.

Η απώλεια της ζωής ενός ακόμα εργαζόμενου, στην προσπάθεια του να εξασφαλίσει το μεροκάματο του, για να θρέψει την οικογένεια του, επιβάλει την εγρήγορση όλων των υπευθύνων σε ζητήματα που αφορούν την ορθή εκτίμηση των κινδύνων και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την πρόληψη των ατυχημάτων, τονίζει σε ανακοίνωση της η Συντεχνία.

Το συγκεκριμένο ατύχημα συνέβη σε μια εταιρεία που ουσιαστικά ξεκίνησε εργασία πριν 8 μέρες.  Η ΣΓΕΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ αναφέρει ότι τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτό εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και η Συντεχνία θα αναμένει το συντομότερο δυνατό τα αποτελέσματα και τα σχετικά πορίσματα που πρέπει να οδηγούν σε διορθωτικά μέτρα.  “Εκτιμούμε πως πρέπει να εξεταστούν και οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή τη δυσάρεστη κατάληξη”.

Δεν είναι πρόθεση μας να επιρρίψουμε ευθύνες, σημειώνει η Συντεχνία, προσθέτοντας όμως ότι το περιστατικό αυτό πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος.

“Πρέπει να εξεταστούν μεταξύ άλλων τα ωράρια των οδηγών, η πίεση και το άγχος που αυτά δημιουργούν, η εκπαίδευση που πρέπει να τυγχάνουν οι οδηγοί, ακόμα και η καταλληλόλητα των λεωφορείων, ανεξάρτητα αν αυτά είναι καινούργια.

Στη σύζυγο και τα τρία παιδιά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια”, καταλήγει η ανακοίνωση.