ΙΤΑΛΙΑ: Απολύθηκαν 60 εργαζόμενοι με μήνυμα στο κινητό!

361

Με ένα μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο ενημερώθηκαν ότι απολύονται 60 εργαζόμενοι σε αποθήκες ισπανικής πολυεθνικής στην ιταλική πόλη Μπολόνια, αναδεικνύοντας πόσο αναλώσιμοι είναι οι εργαζόμενοι για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το μήνυμα στάλθηκε το περασμένο Σάββατο το βράδυ για να ανακοινώσει ο όμιλος ότι από Δευτέρα οι εργαζόμενοι «απαλλάσσονται από τα καθήκοντά τους», ενώ την Τρίτη το απόγευμα οι απολυμένοι οργάνωσαν διαμαρτυρία έξω από τις αποθήκες.

«Καλησπέρα. Λόγω της μείωσης του όγκου εργασίας, από τις 2 Αυγούστου απαλλάσσεστε των καθηκόντων σας. Η αποζημίωση θα καταβληθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Εγκάρδιους χαιρετισμούς», έγραφε το μήνυμα της εργοδοσίας.

Η είδηση έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στην Ιταλία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «La Repubblica», οι 60 απολυμένοι εργάζονταν σε αποθήκη της ισπανικής πολυεθνικής «Logista», η οποία είχε αναθέσει εργολαβία στην ιταλική εταιρεία «Metra», για τη διανομή καπνών, που παράγονται από το ιταλικό κράτος.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, αντί να ξεκινήσει διαπραγμάτευση με τα συνδικάτα, κοινοποιήθηκε η απόλυση με ένα απλό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο. Να σημειωθεί ακόμη ότι η συγκεκριμένη αποθήκη είχε μείνει ανοιχτή σε όλη τη διάρκεια του λοκντάουν, ακόμη και όταν είχαν διαγνωσθεί κρούσματα στο προσωπικό, χωρίς να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και περιορισμού της εξάπλωσης, θέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με εκπροσώπους συνδικάτων, «οι απολύσεις αυτές οφείλονται στην προσπάθεια να ευνοηθούν άλλες περιοχές, στις οποίες οι εργαζόμενοι πληρώνονται λιγότερο».