Κάθε μπαλκόνι και μια κόκκινη σημαία την Πρωτομαγιά

375

Με σύνθημα «Μένουμε δυνατοί! Προστατεύουμε την Υγεία και τα Εργασιακά μας Δικαιώματα» η ΠΕΟ θα τιμήσει φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά, χωρίς όμως την πραγματοποίηση των παραδοσιακών εκδηλώσεων, λόγω των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΟ, την 1η του Μάη θα πραγματοποιηθεί η ώρα 10.00 πμ, συμβολική εκδήλωση έξω από τα γραφεία της ΠΕΟ όπου θα μιλήσει για το νόημα της μέρας ο Γ.Γ της ΠΕΟ συν. Πάμπης Κυρίτσης, θα χαιρετίσει ο Γ.Γ της Κ.Ε του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των αφανών ηρώων της εργατικής τάξης.

Διευκρινίζεται ότι η εκδήλωση θα είναι κλειστή για τον κόσμο και θα παρευρίσκονται μόνο μικρός αριθμός καθορισμένων εκπροσώπων στα πλαίσια των προβλεπόμενων κανόνων. Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά από τις σελίδες της ΠΕΟ στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από τις σελίδες της ΠΕΟ στο διαδίκτυο, από η ώρα 10.00 το πρωί θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση επετειακού αφιερώματος και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πρόκειται για ένα  μαραθώνιο πρόγραμμα με αφιερώματα, προβολές, μηνύματα Τουρκοκυπρίων Συνδικαλιστών και βετεράνων και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή δεκάδων μουσικών, ηθοποιών και άλλων καλλιτεχνών, από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Τέλος, η ΠΕΟ καλεί τους εργαζόμενους την μέρα της Πρωτομαγιάς να αναρτήσουν έξω από τα σπίτια τους μια κόκκινη σημαία, «σύμβολο των αγώνων που τιμούμε αλλά και των αγώνων που μας περιμένουν».