Καζάνι που βράζει ο Δήμος Πάφου

392

Αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χθες, 11 Μαρτίου, το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου Πάφου καταγγέλλοντας περιστατικά εκφοβισμού και προσβλητικής συμπεριφοράς από το Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος. Αφορμή για την στάση εργασίας στάθηκε η καταγγελία Ανώτερης Λειτουργού για φραστική επίθεση από το Δήμαρχο ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη λειτουργός κατήγγειλε ξανά τον Δήμαρχο για παρόμοια συμπεριφορά.

Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων καταδικάζοντας τέτοιες συμπεριφορές.

Σε δηλώσεις του στο ΕΒ ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ και Γραμματέας της Κλαδικής Επιτροπής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Συντεχνίας Σίμος Ευτυχίου επεσήμανε το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Πάφου επιδεικνύει μια πολύ απαξιωτική συμπεριφορά έναντι των εργαζομένων. «Αγνοεί όμως το γεγονός ότι όλα όσα για τα οποία επαινεί τον εαυτό του ότι έπραξε για τον Δήμο Πάφου στη θητεία του ήταν αποτέλεσμα της συνολικής προσπάθειας πρώτα και  κύρια της δημοτικής μηχανής, δηλαδή αυτών που κατηγορεί και που όμως είναι οι ίδιοι που τον επικουρούν καθημερινά στην εξυπηρέτηση των δημοτών».

Όπως ανέφερε ο Σ. Ευτυχίου, το Συνδικαλιστικό Κίνημα ήλπιζε ότι με την αυθόρμητη μονόωρη στάση εργασίας ο Δήμαρχος Πάφου θα λάμβανε τα μηνύματα «αλλά φαίνεται από τις δηλώσεις του που ακολούθησαν ότι τίποτα δεν έχει αντιληφθεί και σαν άλλος «Ηρακλής» προσπαθεί να καθαρίσει τους «στάβλους του Αυγεία».

Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις προειδοποιούν τον Δήμαρχο ότι οι εργαζόμενοι σιγοβράζουν και αν δεν λάβει υπόψη τα μηνύματα που του στέλνουν η αντίδρασή τους θα είναι θυελλώδης μόλις η υγειονομική κατάσταση το επιτρέψει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι εκκρεμούν αρκετές εργατικές διαφορές ενώπιον του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων που αφορούν τον Δήμο Πάφου, τις οποίες χειρίζεται η ίδια η διευθύντρια του Τμήματος. «Η αλαζονική συμπεριφορά και ο ετσιθελισμός που επιδεικνύει ο Δήμαρχος όμως δεν επιτρέπουν την επίλυση καμιάς διαφοράς», επεσήμανε ο Σ. Ευτυχίου και συνέχισε προειδοποιώντας: «Θα έρθει η ώρα που μπροστά στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων θα τεθεί αυτή η κατάσταση και δεν υπάρξει καμιά δύναμη που να μπορεί να εμποδίσει τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε δυναμικές αντιδράσεις».

Η ΣΗΔΗΚΕΚ καλεί τέλος τους Δημοτικούς Συμβούλους που έχουν την ευθύνη για τις αποφάσεις να τοποθετηθούν επί των γεγονότων, αφού ο Δήμος Πάφου δεν είναι μόνο ο Δήμαρχος. «Η σιωπή τους εκλαμβάνεται από τους εργαζόμενους ως συνενοχή», τόνισε ο Σ. Ευτυχίου.