Καθολική η συμμετοχή εκπαιδευτικών στην απεργία

427

Καθολική ήταν σήμερα η συμμετοχή στην επ’ αόριστον απεργία των  εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα Απογευματινά/Βραδινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα (ΑΒΠ) του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑN).

Η απεργία ξεκίνησε σήμερα σε όλες τις πόλεις και σύμφωνα με τον ΓΓ της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ η πρώτη μέρα της απεργίας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού μαζεύτηκαν σε όλες τις πόλεις εκπαιδευτικοί και από τα 14 προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας όπου απασχολούνται οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι.

Η απεργία συνεχίζεται αύριο και μεθαύριο και θα κορυφωθεί την Παρασκευή με αυτοκινητοπομπή που θα ξεκινήσει από το νέο ΓΣΠ. Θα περάσει από Υπουργείο Οικονομικών και ακολούθως οι απεργοί θα μεταβούν σ το Προεδρικό Μέγαρο για να επιδώσουν ψήφισμα. Η αυτοκινητοπομπή θα καταλήξει στο Υπουργείο Παιδείας.

Αύριο, κατά τη διάρκεια της απεργίας, οι εκπαιδευτικοί των Μουσικών Σχολείων θα παρουσιάσουν και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Οι εκπαιδευτικοί και οι Συντεχνίες τους, ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ διαμαρτύρονται για το θέμα της παράνομης και άδικης εφαρμογής του καθεστώτος εργοδότησης τους υπό τη μορφή της αγοράς υπηρεσιών το οποίο κρίθηκε παράνομο από το Διοικητικό Δικαστήριο αλλά η κυβέρνηση δεν συμμορφώνεται με την απόφαση του δικαστηρίου και δεν προχωρά σε αλλαγή του καθεστώτος εργοδότησης τους.