Κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων εάν δεν υπάρξει συμφωνία

342

Σε κατάσταση απεργίας τίθενται από αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στους κλάδους της Μεταλλουργικής και Ηλεκτρολογικής Βιομηχανίας, όπως ανακοίνωσαν οι Συντεχνίες Σ.Ε.Μ.Μ.Η.Κ. – ΠΕΟ και Ο.ΒΙ.Ε.Κ. – ΣΕΚ. Αναφέρουν παράλληλα ότι εάν εντός των επόμενων ημερών δεν υπάρξει συμφωνία και λύση της διαφοράς, τότε οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουν τα μέτρα μη εξαιρουμένης και της απεργίας διαρκείας. 

Σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση των Συντεχνιών, πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία η 24ωρη προειδοποιητική απεργία στους Συνδέσμους Σ.Ε.Μ.Η.Ε.Κ. (Σύνδεσμος Εργοληπτών Μηχανολογικών & Ηλεκτρολογικών Έργων Κύπρου) και ΣΥ.ΜΕ.ΒΙ.Κ (Σύνδεσμος Μεταλλουργικών Βιομηχανιών Κύπρου), μέλη της ΟΕΒ.


Προστίθεται ότι οι απεργοί σε όλες τις πόλεις πραγματοποίησαν συνελεύσεις και ομόφωνα διατράνωσαν την αποφασιστικότητα τους να αγωνιστούν για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων και των δίκαιων αιτημάτων τους τα οποία προνοούν αυξήσεις μισθών και ωφελημάτων τα οποία είναι παγοποιημένα  από το 2012  λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Οι απεργοί εξέφρασαν την πικρία και την αγανάκτηση τους για την αντεργατική στάση και την απαράδεκτη συμπεριφορά των συνδέσμων Σ.Ε.Μ.Η.Ε.Κ. και ΣΥ.ΜΕ.ΒΙ.Κ. οι οποίοι  αρνήθηκαν να προσέλθουν σε κοινή συνάντηση που κάλεσε το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας» αναφέρεται.

Προστίθεται ότι οι απεργιακές συνελεύσεις αποφάσισαν να εξουσιοδοτήσουν τα Συμβούλια των δύο Συντεχνιών να προβούν στους  αναγκαίους χειρισμούς ανάλογα με τις εξελίξεις.