Κρίσιμη η αυριανή σύσκεψη για την εργατική ειρήνη στα ξενοδοχεία

396

Κρίσιμη είναι η αυριανή μέρα για την ξενοδοχειακή βιομηχανία καθώς θα διαφανούν οι προθέσεις των Συνδέσμων των Ξενοδόχων και της ίδιας της Υπουργού Εργασίας απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου για τη μεγάλη διαφορά που προέκυψε με την παρερμηνεία –από την εργοδοτική πλευρά- της συμφωνίας για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία.

Μετά από μια περίοδο αδράνειας στις εκκλήσεις και προειδοποιήσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος, η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου συγκάλεσε τελικά σύσκεψη όλων των μερών αύριο 21 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο η εργατική ειρήνη φαίνεται να είναι πολύ εύθραυστη λόγω της επιμονής των ξενοδόχων να παρερμηνεύουν σημαντικές πτυχές της συμφωνίας. Οι Συντεχνίες μάλιστα επικρίνουν ανοικτά τους Συνδέσμων Ξενοδόχων ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ ότι είναι με τη δική τους καθοδήγηση που οι ξενοδόχοι ενεργούν με αυτό τον τρόπο κατά των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι πάντως στην ξενοδοχειακή βιομηχανία είναι αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι να κατέλθουν σε δυναμικές απεργίες διεκδικώντας τα αυτονόητα.

Να σημειώσουμε παράλληλα ότι τη στιγμή που γίνεται αυτή η συντονισμένη αμφισβήτηση της συμφωνίας της συλλογικής σύμβασης από πλευράς των ξενοδόχων, βλέπουν το φως της δημοσιότητας στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας που δείχνουν αύξηση του τουρισμού και των κερδών στην Τουριστική Βιομηχανία.